in , ,

(video) Prima parcare din lume în care maşinile pot fi parcate complet autonom este cea a muzeului Mercedes

(update 24.07.2019) Companiile Daimler și Bosch au primit permisiunea autorităților din Stuttgart și a statului Baden-Wuerttemberg pentru a testa funcționarea parcării automatizate folosind vehicule echipate cu sistem de pilotare automată.

Testele vor fi efectuate în muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart cu ajutorul oricăror doritori, fără a fi nevoie de supraveghere din partea unui specialist.

Obținând comenzile necesare de la senzorii din parcare, Mercedes-urile capabile să ruleze fără şofer vor putea să parcheze la comanda dată prin apăsarea unui buton dintr-o aplicaţie mobilă. Respectiv, automobilul va găsi şi va ocupa singur un loc liber, după care va reveni în acelaşi mod la locul de întâlnire.

Sistemul de parcare Automated Valet Parking va putea fi utilizat de azi înainte zilnic, reprezentând o premieră pentru Germania, dar şi în lume.

Parcarea autonomă fără supraveghere umană face parte dintre tehnologiile autonome de nivelul 4 din 5, care permite unei mașini să se conducă singură fără supraveghere umană într-o zonă geografică bine delimitată. Pentru a atinge nivelul 5 din 5, această tehnologie autonomă trebuie să poată fi utilizată fără supraveghere umană indiferent de locul în care este condusă mașina.


(25.07.2017) Proiectul comun al Daimler şi Bosch. Iată cum funcţionează sistemul Automated Valet Parking

Automobilele Mercedes-Benz vor fi învăţate să găsească singure un loc de parcare liber, în clădirile multi-etajate, fără intervenţia şoferului. Noua tehnologie pe care o dezvoltă Daimler şi Bosch a fost pusă în practică în parcarea muzeului mărcii din Stuttgart.

Vezi şi: (video) Noul Nissan LEAF va fi un adevărat maestru al parcării automate

Sistemul de parcare automată în parcările multi-etajate este un proiect comun care este dezvoltat de către Daimler şi Bosch. Ultima companie a furnizat toate dispozitivele, inclusiv şi senzorii speciali care detectează locurile de parcare libere şi monitorizează situaţia de jur-împrejurul maşinii. Mai mult, toţi aceşti senzori comunică între ei şi fac pentru automobil un coridor virtual care duce până la locul de parcare.

Pentru a trimite automobilul să caute singur un loc de parcare liber este necesară doar plasarea lui într-o zonă specială şi apăsarea unui singur buton dintr-o aplicaţie mobilă. O asemenea comandă este realizată şi atunci când maşina trebuie să se întoarcă înapoi la proprietar.

În prezent sistemul de parcare automată numit Automated Valet Parking este în fază de test. Totodată, acesta trebuie să fie licenţiat de autorităţi printr-un document care va confirma siguranţa folosirii tehnologiei. Orice doritor sau vizitator al muzeului va avea ocazia să încerce sistemul de parcare automată de la începutul anului 2018.

Daimler crede că în viitor acest sistem va căpăta popularitate şi va permite organizarea parcărilor automate la oricâte etaje nu ar avea clădirea.

Vezi şi: (video) Într-un aeroport din Paris a fost construită o parcare robotizată. Iată cum funcţionează

Iti place articolul?