in ,

(video/update #5) Project Gold by Porsche Classic are un motor complet nou cu 450 de CP

(update 17.08.2018) Caroseria și motorul lui Project Gold au fost combinate de către experţii Porsche Classic Factory Restoration printr-o procedură cunoscută și sub numele de “căsătorie”. Specialiștii au instalat un motor biturbo de 3.6 litri, complet nou construit, care produce în total 450 de CP.

Caroseria, dar şi elemente din habitaclu, vor fi vopsite într-o culoare asemănătoare sau identică cu cea de pe modelul Porsche 911 Turbo S Exclusive Series.

Ultimul filmuleţ îl vom vedea în ziua de 24 august, cea în care va fi prezentată maşina.


(update 10.08.2018) Porsche a publicat penultimul filmuleţ în care ne arată procesul de pregătire a Project Gold. Vedem cum caroseria automobilului este vopsită prin imersie catodică într-o baie specială la uzina Porsche. Procedura îi conferă aceeași acoperire de înaltă calitate a corpului ca şi cea a modelelor de serie actuale.

Porsche spune că procesul durează doar câteva ore, însă dezvăluie că procesul de construire a acestui vehicul unic a durat în total aproximativ un an şi jumătate! Reieşind din aceasta, considerăm că automobilul este deja gata şi acum doar ni se arată imagini din procesul de asamblare.


(update 03.08.2018) Porsche îşi urmează planul şi publică un al treilea filmuleţ în care ne arată procesul de pregătire a maşinii cunoscute deocamdată sub denumirea Project Gold. În noile imagini video ne arată părţi ale habitaclului care a fost creat cu ajutorul designerilor de la Style Porsche.

Scaunele și accesoriile interioare sunt acoperite manual cu piele de calitate superioară, de culoare neagră, în timp ce cusăturile sunt realizate cu aţă aurie. Inscripţia cusută pe tetieră ne oferă un prim indiciu despre motorul pe care îl va avea maşina, detalii despre acesta urmând să ne fie dezvăluite abia la 17 august.


(update 30.07.2018) Maşina pregătită în cadrul proiectului Project Gold va avea nişte jante din aluminiu cu câteva spiţe. Acestea vor fi vopsite într-o culoare neagră, dar vor avea nişte accente aurii ca urmare a îndepărtării stratului superior de vopsea, cu precizie înaltă, fiind folosit un laser.

Porsche ne arată imagini din culisele acestui proces.


(24.07.2018) Porsche a anunţat că pregăteşte un nou automobil special, care poartă deocamdată denumirea Project Gold! Maşina va fi construită într-un singur exemplar, va fi dezvăluită la 24 august 2018 şi ulterior va fi vândută la licitaţie.

Porsche spune că noutatea va fi un automobil “care până acum nu a existat niciodată”. Maşina va fi construită de specialiştii subdiviziunii Porsche Classic cu ocazia aniversării a 70 de ani de când a apărut primul sportcar al mărcii germane.

La bază va sta caroseria unui clasic 911, însă modelul exact nu este dezvăluit. Ulterior designerii se vor ocupa de modernizarea acesteia, în baza schiţei care poate fi văzută în imaginile video.

Vezi şi: (foto) Povestea unui Porsche 911 produs în 1965 care a fost scos din garaj după 40 de ani de odihnă

porsche project gold teaser

Porsche planifică dezvăluirea pe etape a maşinii: la 27 iulie vom vedea cum arată jantele sale, la 3 august ne vor fi arătate elemente ale habitaclului, la 10 august ni se va povesti despre procesul de vopsire a caroseriei, iar la 17 august vom afla despre motor şi componentele electrice.

Automobilul unic marca Porsche va fi vândut la o licitaţie organizată de casa RM Sotheby’s în ziua de 27 octombrie. Aceasta va avea loc la Porsche Experience Center în Atlanta, SUA.

Vezi şi: (video) Porsche a restaurat cel mai vechi 911 după ce în 2014 a fost găsit de echipa unui post TV

buton subscribe