in , ,

(video) Promisiunea zilei: Toate gropile de pe străzile Chişinăului vor fi reparate ca la carte

Un program amplu de reparaţie a tuturor gropilor din oraş va demara peste câteva zile, după ce tot mai mulţi şoferi şi-au avariat maşinile şi au suferit accidente din cauza ocolirii acestora. Anunţul catalogat ca fiind extrem de important pentru toţi locuitorii Chişinăului a fost făcut de primarul general interimat Silvia Radu.

*Declaraţiile făcute în conferinţa de presă pot fi urmărite de la minutul 17:00.

Potrivit responsabilului de la primăria Chişinău, se va interveni atât pe orice stradă, cât şi în curţile sau ogrăzile în care nu s-a intrat mai mult de 20 de ani. Nu se va turna doar rumeguş, ci gropile se vor freza înainte de a fi puse straturile de egalizare şi cel de uzură.

Într-un astfel de mod, lucrările vor fi mai calitative şi vor rezista mai mult în timp, deoarece anterior acestea au fost făcute cu materiale ieftine.

“Nu vreau ca la anul să aveam aceeași situație, e timpul să avem drumuri făcute calitativ”.

Vezi şi: Chişinău: Circa 900000 de m2 de carosabil vor fi reparaţi în 2018. Lista adreselor unde se va interveni

S-a menţionat că într-o primă etapă (aproximativ două luni) vor fi reparate gropile apărute în urma sezonului rece, iar într-o a doua (din iunie) vor fi reparate general străzile mari care sunt incluse în planurile de investiţii. Acestea din urmă vor include inclusiv reparaţia trotuarelor, modificarea bordurilor şi adoptarea lor pentru a uşura circulaţia pentru persoanele cu necesităţi speciale şi mamele cu cărucioare.

Vezi şi: (galerie foto) Cât de „frumoase” sunt şi cum se văd gropile din Chişinău prin obiectivul unei camere

Toate procesele de reparaţii vor crea automat un trafic îngreunat pe unele străzi, motiv pentru care primarul general interimar şi-a cerut scuze anticipate, însă vor fi anunţate preliminar zonele în care va fi sistată circulaţia sau drumurile ocolitoare. De asemenea, reparaţiile nu vor putea fi făcute noaptea, motiv principal fiind condiţiile meteorologice nefavorabile.

Calitatea va fi garantată şi verificată de experţi, iar în caz contrar responsabilii de lucrări vor răspunde cu propriile funcţii. Bugetul dedicat constituie circa 125 de milioane de lei şi ar putea fi mărit din rezerve în cazul în care va fi necesar.

Vezi şi: (video) Detalii despre proiectul Drumuri bune pentru Moldova. Cum vor fi selectate şi cât va costa un km

What do you think?