in , ,

LoveLove

(video) Prototipul Ford Mustang Cobra Jet 1400 poate parcurge 402 metri în 8.27 secunde, având 270 km/h la ieşire

Pentru prima dată, la sfârşit de aprilie, Ford Performance a introdus un one-off Mustang Cobra Jet – o maşină de curse pentru drag racing cu propulsie complet electrică – însă anunţul de atunci nu a fost cuprins de prea multe detalii.

Acum însă putem face cunoştinţă cu ceva specificaţii, dar şi cu un bun rezultat în ceea ce priveşte performanţa pe pista de drag.

Proiectat pentru a sparge obiectivele de performanță falnic, fără a utiliza o picătură de combustibil, prototipul electric Ford Mustang Cobra Jet 1400 a reuşit să înregistreze un rezultat foarte bun în drag racing: 402 metri parcurşi în 8.27 secunde şi cu o viteză de 270 km/h la ieşire.

În acelaşi timp, în recenta sesiune sesiune de dezvoltare privată, a atins o putere de vârf la roţi de 1.523 CP! Aceasta este echivalentă cu producția combinată a mai mult de trei motoare V8 găsite pe modelul Mustang GT din gama anului 2021.

Dezvoltat de Ford Performance în paralel cu recent dezvăluitul Mustang Mach-E 1400 prototype, ambele mașini au fost construite pentru a demonstra capacitățile tehnologice ale Ford și abilitățile de inovare în tehnologii EV.

Ford Performance a colaborat cu firma Cascadia Motion pentru a alimenta Cobra Jet 1400. Cu patru invertoare PN-250-DZR cuplate la o pereche de DS-250-115, oferind patru motoare electrice în total, capabile de până la 10.000 rotații pe minut, aceste agregate rulează cu o tensiune de 800 volți și o intensitate de până la 700 amperi, cu o putere maximă de 350 kW per motor (476 CP).

Cei de la Ford spun că în total maşina produce peste 1.420 CP şi peste 1.491 Nm de cuplu instant, deşi capacitatea bateriei de la bord rămâne la moment un secret.

Pentru a gestiona un astfel de pachet de propulsie puternic, AEM-EV și Ford Performance au dezvoltat împreună un sistem avansat de date și control care dispune de un algoritm de control unic pentru Cobra Jet 1400. Cantitatea mare de putere a necesitat, de asemenea, o abordare diferită în ce priveşte strategiile de reglare a șasiului, lucru de care s-a ocupat MLe, partenerul Ford pentru construcție și integrare pentru proiect.

Pentru prima dată Mustang Cobra Jet 1400 prototype a apărut în public în acest weekend în cadrul campionatului NHRA U.S. Nationals. Testele vor continua în vederea îmbunătăţirii cifrelor sus menţionate.

GALERIE FOTO: