in , ,

(video) Prototipul sedanului din care va fi făcută noua limuzină a lui Vladimir Putin a fost filmat la teste

Pe poligonul Institutului ştiinţific central de cercetare auto din Rusia (NAMI) au început testele prototipului unui sedan construit în cadrul proiectului “Cortegiu”. În imaginile video disponibile se poate vedea un sedan cu forme asemănătoare unui Rolls-Royce şi care are o lungime de peste cinci metri.

Amintim că în cadrul acestui proiect vor fi dezvoltate mai multe modele: un sedan, un monovolum, un SUV și o limuzină pentru persoanele de rang înalt. Toate modelele vor fi construite pe baza unei singure platforme modulare.

Vezi şi: EXCLUSIV: AutoBlog.MD anunță colaborarea cu Automedia și prezintă viitoarea mașină a lui Vladimir Putin surprinsă în teste!

Potrivit informațiilor preliminare, gama de propulsoare ale acestui sedan va include o unitate cu patru cilindri şi care produce 250 CP, un motor V8 cu 650 CP și un agregat cu 12 cilindri şi patru turbine care generează puţin peste 850 CP. Cutia de viteze va fi una automată cu nouă trepte.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

Se ştie că lucrările asupra proiectului “Cortegiu” se desfășoară din anul 2013, iar mașinile au trecut deja crash testele necesare în Rusia și Germania. Automobilele ar putea fi produse în serie sub marca Aurus la uzina din Ulianovsk.

Totodată, potrivit surselor, în vara anului 2017, NAMI a suspendat lucrările asupra SUV-ului, iar din cauza lipsei de resurse a fost decisă concentrarea tuturor forțelor pentru finalizarea dezvoltării altor modele.

Vezi şi: (foto) Este oficial! Așa va arăta mașina lui Putin și Medvedev

Vezi şi: (foto) Panoul de bord al viitoarei limuzine prezidenţiale ruseşti ar indica un sistem de propulsie hibrid

Este de așteptat ca primele 14 mașini să fie predate Serviciului Federal de Securitate al Federației Ruse deja la sfârșitul acestui an. Cu toate acestea, debutul lor public va avea loc abia în luna mai a anului 2018, la inaugurarea noului preşedinte.

În același an se prevede producerea unui număr limitat de mașini pentru vânzarea acestora unor clienţi obişnuiţi.

Vezi şi: (foto) Mașina lui Vladimir Putin a fost surprinsă pe linia de asamblare

Iti place articolul?