in ,

(video) Provocare directă! Noul Jaguar I-PACE şi-a arătat “muşchii” în faţa a două versiuni Tesla Model X

Noul Jaguar I-PACE a fost supus unei provocări chiar în momentul prezentării sale. Electromobilul a trebuit să-şi demonstreze performanţele dinamice şi mecanismele de frânare eficiente, iar pentru a compara aceste caracteristici a fost ales un concurent direct din segment – Tesla Model X.

Ambele maşini electrice au fost aduse pe circuitul Autódromo Hermanos Rodríguez din Mexico City, acolo unde în acest weekend se va desfăşura o etapă a campionatului Formula E şi care anual găzduiește Grand Prix-ul Mexicului în Formula 1.

Jaguar I-PACE a fost pus să lupte atât împotriva modelului Tesla Model X 75D, cât și a versiunii 100D într-o provocare cap la cap, de accelerare de pe loc şi până la 96 de km/h, urmată instant de o oprire completă.

Pilotul echipei Panasonic Jaguar Racing Mitch Evans a urcat în spatele volanului pentru a prezenta puterea de accelerare și frânare a primului EV marca Jaguar împotriva modelelor Tesla, conduse de fostul campion al seriei IndyCar, Tony Kanaan.

Noul Jaguar I-PACE produce 400 de CP, are tracţiune integrală şi accelerează până la 96 de km/h în doar 4.5 secunde. O Tesla Model X 75D face sprintul în 4.9 secunde, iar modelul 100D în 4.7 secunde. Ambele maşini dispun de asemenea de tracţiune integrală.

Amintim că noul SUV electric Jaguar I-PACE a fost prezentat acum câteva ore, a început să fie produs în Austria şi deja poate fi comandat.

Vezi toate detaliile pe care trebuie să le cunoşti: (video) Premieră mondială: Noul Jaguar I-PACE – maşina electrică care vine oficial în 2018 şi în Moldova

Iti place articolul?