in ,

(video) Range Rover Sport SVR este mai rapid decât un Ferrari pe un celebru drum cu 99 de curbe

Un nou record marca Land Rover. Cel mai performant SUV al companiei britanice a doborât timpul record de parcurgere a celebrului drum cu 99 de curbe din Tianmen, China.

La volanul unui Range Rover Sport SVR facelift s-a aflat campionul Le Mans şi pilotul de teste şi de rezervă al echipei Panasonic Jaguar Racing – Ho-Pin Tung.

Un Range Rover Sport SVR standard a reuşit să înregistreze un record neoficial de 9 minute şi 51 de secunde, după ce a parcurs în ascensiune traseul cu o lungime de 11.3 km şi cu o viteză medie de 68.8 km/h. Anterior în 2016, aici, cel mai bun timp a fost înregistrat de un Ferrari 458 Italia – 10 minute şi 31 de secunde.

“Sunt obișnuit cu viteza mare de curse, dar aceste 99 de curbe au fost ceva unic. Menținerea concentrației a fost cea mai mare provocare, deoarece drumul se răsucește și se transformă în mod constant, pe lângă faptul că mai are margini abrupte. Consecințele unor greşeli ar fi fost serioase, așa că m-am concentrat pe stabilirea unui ritm și Range Rover Sport SVR a făcut acest lucru ușor – poate fi un SUV, dar are performanța și agilitatea unui supercar și te poate duce în locuri la care un supercar ar putea doar visa”, a spus Ho-Pin Tung.

Amintim că un Range Rover Sport SVR facelift dispune de un propulsor V8 supercharged de 5.0 litri, care produce 575 de CP şi 700 Nm de cuplu. Acceleraţia 0-100 de km/h o face în 4.5 secunde, în timp ce viteza maximă se opreşte la 280 de km/h.

Ascensiunea record este cea mai nouă şi ultima provocare depăşită de Range Rover Sport, după ce modelul PHEV a avut o aventură amețitoare la arcul natural de piatră iconic Poarta Cerului din aceeaşi locaţie.

Vezi şi: (video) Toţi credeau că e imposibil! Range Rover Sport a cucerit un traseu cu 99 de curbe şi o scară cu 999 de trepte

Range Rover Sport PHEV și-a făcut debutul într-o cursă împotriva dublei campione mondiale la înot în apă deschisă Keri-anne Payne şi atletul Ross Edgley.

Vezi şi: (video) Primul PHEV Range Rover, pus la încercare. SUV-ul s-a întrecut cu doi înotători

Iată un video on-board din timpul parcurgerii Drumului Dragonului:

GALERIE FOTO: