in ,

(video) Răspunsul amuzant pentru Tesla trimisă în spaţiu – Lada Niva 4×4 “Roscosmos Edition”

Acum câteva zile, în seara zilei de 6 februarie, în SUA, racheta companiei SpaceX, Falcon Heavy, a transportat în spațiu un exemplar al electromobilului Tesla Roadster care i-a aparținut lui Elon Musk. Mașina a avut rolul unei greutăți suplimentare necesare la decolare.

La volanul acesteia a fost așezat un manechin numit Starman, iar pe o componentă electronică a fost plasată inscripția: “făcut de oameni de pe planeta Pământ”.

Vezi mai multe: (video) Cea mai puternică rachetă din lume a reuşit să ducă în spaţiu primul automobil – o Tesla

Tesla Roadster in spatiu 2

Inițial, specialiștii de la SpaceX urmau să livreze decapotabila pe orbita heliocentrică din jurul Soarelui, ceea ce i-ar fi permis să ajungă mai repede pe Marte. Însă încercarea de a direcționa mașina pe cursul planificat a eșuat şi astfel se va îndrepta spre o centură de asteroizi între Marte şi Jupiter.

Întreaga lume a urmărit şi continuă să urmărească în mod activ acest “experiment” şi nu este surprinzător faptul că cineva și-a adus aminte de un filmuleţ amuzant. În 2010, niște studenți germani au montat un videoclip în care o Lada 4×4 “zboară prin cosmos”. Acesta a fost catalogat drept un răspuns comic la adresa lui Elon Musk.

Vezi şi: (foto) Cele mai haioase meme-uri cu maşina Tesla care a ajuns în spaţiu

Iată cum a fost realizat filmuleţul: