in , , ,

(video) Răspunsul Mansory pentru atelierul TechArt în privinţa lui Porsche Panamera Turbo Sport Turismo

Atelierul de tuning Mansory a adus la Salonul Auto de la Geneva propria interpretare a modelului Porsche Panamera Turbo Sport Turismo. Într-o oarecare măsură poate fi numit un proiect rival pentru cel arătat anterior de TechArt.

Rafinarea super mașinilor este mai mult decât o afacere pentru Mansory. Atenția la detalii și dragostea pentru tot ce este special și unic este ceea ce conduce spre evoluții extraordinare. Cea mai recentă creație a companiei dovedește acest lucru impresionant încă o dată. Interpretarea Mansory a modelului Porsche Panamera Turbo Sport Turismo, cu programul său exclusiv și cuprinzător de modificare nu face doar inima fanilor Porsche să bată mai repede.

Brandul Mansory este asociat ca și altele cu fibra de carbon, material preferat de asemenea în Formula 1 și industria aerospațială. Spre deosebire de alte case de tuning, Mansory produce cu forţe proprii componentele din carbon și nu se bazează pe furnizori. Acest lucru necesită cunoştinţe considerabile, pe care inginerii și designerii atelierului german le-au perfecționat de-a lungul anilor.

În plus față de elementele de design realizate din fibră de carbon forjată, intervențiile pe acest Porsche, orientate pe față, lateral și spate asigură o aerodinamică suplimentară. Modificările evidente au mărit şi lăţimea automobilului.

Kit-ul este compus dintr-o bară de protecţie modificată cu splitter, capotă cu guri de aerisire suplimentare inclusiv pe aripi, praguri, corpuri ale oglinzilor retrovizoare, bară de protecţie spate cu difuzor integrat, spoiler pe uşa portbagajului şi un altul pe acoperiş.

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Porsche Panamera Sport Turismo Turbo – Premieră

Atât din punct de vedere tehnic cât și din punct de vedere vizual, combinația anvelope-jante a fost perfect potrivită corpului lărgit. Roțile din aliaj Y5/1 cu dimensiuni de 10×22 inci pe puntea din față și 11×22 inci pe cea spate garantează o capacitate de încărcare excelentă și un nivel ridicat de stabilitate, având în acelaşi timp o greutate redusă.

Pentru o aderență maximă, roțile dispun de anvelope ultra performante, cu lățimi de 295 și 335 milimetri.

La capitolul tehnic, inginerii companiei au instalat un filtru de aer sportiv și un nou firmware pentru unitatea electronică de control a motorului V8 bi-turbo de 4.0 litri.

Toate acestea împreună cu un eşapament sport cu terminaţii trapezoidale au făcut ca puterea generată să crească cu 35 CP şi 40 Nm (până la 585 CP şi 810 Nm).

Desigur, echipa Mansory care se ocupă de tapițerie a transformat în mod generos interiorul. Scaunele, fitingurile și aplicațiile au fost acoperite cu piele naturală și fibră de carbon. Acelaşi lucru este valabil pentru volanul sport și levierul cutiei de viteze, scaune și consolă centrală. Clienții atelierului pot comanda un decor individual al interiorului.

În acest an, proprietarul companiei, Kourosh Mansory, arată că firma sa este unul dintre principalii inovatori, oferind clienţilor, dar şi jurnaliştilor, o mulțime de ocazii pentru a-şi bucura ochii.

Alte proiecte prezentate la Geneva de Mansory:

(video) Rolls-Royce Phantom Bushukan Edition – primul program de tuning de la Mansory pentru limuzină

(video) Regele SUV-urilor, Bentley Bentayga, a intrat în atelierul Mansory şi iată cum a ieşit

GALERIE FOTO: