in ,

(video) Reacţia grupului GAZ după ce într-un GAZelle Next s-a descoperit jocul Tetris

Producătorul autovehiculului comercial GAZelle Next, grupul rusesc GAZ, a confirmat că jocul Tetris există într-adevăr în calculatorul de bord al maşinii.

Potrivit unui mesaj oficial al companiei, postat pe pagina sa de Facebook, jocul a fost instalat pentru a fi verificată calitatea imaginii pe ecranul care se află pe panoul de bord!

FOTO: avtomotospec.ru

“Sistemul de control al calităţii asamblării automobilelor GAZelle Next include o mulţime de teste diferite. Unul dintre ele este verificarea calităţii imaginii pe ecranul de pe panoul de bord. Este important ca informaţia afişată pe ecran să poată fi interpretată uşor de şofer, motiv pentru care toate zonele ecranului trebuie să afişeze o imagine cu o claritate maximă”.

În acest caz această sarcină serioasă poate fi rezolvată foarte bine cu ajutorul unui joc – Tetris. Acest joc în care pe toată suprafaţa ecranului se pot mişca figuri geometrice permite rapid şi cu o exactitate foarte mare verificarea procesorului şi cât de bine funcţionează toate zonele ecranului calculatorului de bord”, a explicat grupul GAZ.

Compania a mai menţionat că din uzină, din 2017, un astfel de control este făcut pe toate panourile de bord produse. În acelaşi timp, activarea jocului în timpul rulării este imposibilă.

Grupul GAZ a mai recomandat celor care utilizează maşina comercială să nu se joace în exces în Tetris pentru a nu strica rapid butoanele de control a panoului de bord.

Mesajul grupului GAZ vine după ce pe internet a apărut un filmuleţ în care un bărbat explică cum se poate juca Tetris pe ecranul calculatorului de bord al maşinii GAZelle Next. Pentru activa este necesară pornirea motorului, ca semnalizatorul spre drepta să indice trei semnale luminoase, de conectat faza lungă de două ori, de apăsat pedala ambreiajului de cinci ori, de turat motorul până la 2.000-3.000 de rpm şi de apăsat concomitent un buton din stânga de pe panoul de bord.

Vezi filmuleţul aici: (video) Aşa ceva nu ai mai văzut! Iată cum poţi juca Tetris într-un GAZelle Next

Amintim că Tetris este un joc video creat de programatorul rus Alexei Pajitnov în iunie 1985.