in , ,

(video/update) Record absolut la Pikes Peak International Hill Climb, înregistrat cu VW I.D. R

(update 23.07.2018) Volkswagen a făcut publice două înregistrări video cu performanţa stabilită de Romain Dumas cu  I.D. R al Pikes Peak. Deplasarea maşinii a fost filmată atât de la exterior, dintr-un elicopter, cât şi de la interiorul maşinii electrice.


(25.06.2018) Volkswagen și maşina de curse I.D. R Pikes Peak au făcut istorie la celebra cursă Pikes Peak International Hill Climb. Pilotul Romain Dumas a reuşit să înregistreze un nou timp record de parcurgere a acestui traseu în rampă cu ajutorul unui electromobil cu 680 de CP.

Noul record al lui Dumas, de 7 minute şi 57.148 secunde, nu este doar cel mai bun printre maşinile electrice, ci şi all-time, depăşindu-l pe cel anterior, atins de Sebastien Loeb în 2013, cu tocmai 16 secunde.

Vom actualiza articolul când va fi făcută publică înregistrarea on-board.

Volkswagen a mai atins de asemenea o performanţă în ce priveşte tehnologia de încărcare – obiectivul fiind acela de a încărca mașina cât mai repede posibil cu un impact minim asupra mediului. Timpul a fost definit de regulamente: în cazul în care cursa este suspendată, trebuie să fie posibilă încărcarea completă a mașinii în mai puțin de 20 de minute.

Electricitatea necesară a fost furnizată de nişte generatoare la poalele vârfului Pikes. Glicerolul, care din punct de vedere chimic este un alcool din zahăr, a fost selectat drept combustibil. Acesta nu produce gaze sau reziduuri de evacuare dăunătoare. Glicerolul în sine este netoxic și este chiar permis ca aditiv în industria alimentară și cosmetică.

Pikes Peak Hill are o distanţă totală de aproximativ 20 de kilometri şi orice autovehicul care îl cucereşte urcă 1.440 de metri şi trece prin 156 de curbe. Romain Dumas şi-a susţinut a patra victorie generală aici, la cea de-a 96-a ediţie a cursei care se desfăşoară din anul 1916.

Amintim că cel mai bun rezultat din toate timpurile a fost înregistrat în anul 2013. Pilotul Sebastien Loeb a parcurs traseul în rampă în 8 minute şi 13.878 secunde cu un Peugeot 208 T16. Recordul printre maşinile electrice era de 8:57.118 minute.