in ,

(video) Record Guinness: 180 de SUV-uri Nissan Patrol au “dansat” sub forma unui şoim uriaş

SUV-ul Nissan Patrol a doborât recordul Guinness pentru cel mai mare dans sincronizat cu maşini. În total, 180 de exemplare ale modelului s-au mişcat sub forma unui şoim de deşert uriaş, marcând astfel a treia performanţă record cu Nissan Patrol şi al şaselea record înregistrat sub egida Nissan Middle East.

Nissan a reuşit să realizeze acest nou record pe stadionul Dubai Rugby 7s, doborând titularii recordului mondial anterior, care a fost stabilit cu doar 36 de autoturisme. Coloana de SUV-uri a fost condusă de pilotul internațional Axcil Jefferies, în două linii concentrice şi în direcţii opuse, în jurul conturului unui şoim pe o distanţă de 1.476 de metri. 

Forma compusă din cele 180 de Nissan Patrol care au participat la încercare au măsurat 176.5 x 225 de metri. Privită de sus, aceasta arăta ca un şoim uriaş aflat în zbor peste nisipurile deșertului arab.

Nu este pentru prima dată când Nissan Patrol stabileşte un Guinness World Record. În septembrie 2015, mașina a bătut recordul pentru cea mai rapidă ascensiune pe o dună de nisip cu o înălţime de 100 de metri, reuşind să facă asta în doar 4.9 secunde.

Primul titlu a fost obținut în august 2013, când Nissan Patrol a tractat cu succes cea mai grea aeronavă din lume pe o distanţă de peste 50 de metri, pe Aeroportul Internațional Sharjah din Emiratele Arabe Unite.

Vezi şi: (video) Record mondial: Un Porsche Cayenne S Diesel a tractat un Airbus A380 de 285 de tone

Vezi şi: (video) Nebunie! Cum e să conduci un Nissan Patrol cu peste 2000 de cai putere