in , ,

(video) Recordul lui Lamborghini Aventador SVJ a fost bătut! Porsche 911 GT2 RS a redevenit lider

Porsche a stabilit un nou record pe Nürburgring-Nordschleife în colaborare cu Manthey-Racing. Joi, 25 octombrie 2018, Porsche GT2 RS MR a parcurs un tur al circuitului de 20.6 kilometri în 6 minute şi 40.3 secunde.

Astfel, Porsche şi-a reîntors neoficial titlul de lider în clasament, cucerit în septembrie 2017, dar care recent a fost bătut de noul Lamborghini Aventador SVJ.

Nici un alt automobil stradal de serie nu a fost vreodată mai rapid pe “Iadul verde”. Noua performanţă a fost înregistrată cu un exemplar special setat de către inginerii Porsche şi experţii Manthey-Racing. La volan s-a aflat acelaşi pilot de teste Lars Kern.

Porsche 911 GT2 RS MR record Nurburgring 0

În condiții de toamnă, dar foarte uscate, Lars Kern a exploatat în mod optim potențialul imens al Porsche 911 GT2 RS MR în turul său record sub ochii unui notar. Pentru alimentarea cu combustibil, Porsche s-a bazat pe Esso ca partener dovedit în sporturile cu motor.

Scaunul șoferului a fost singura modificare comparativ cu versiunea GT2 RS MR, care poate fi acum comandată de la Manthey-Racing pentru club sport și evenimente pe circuite. Un scaun de curse a fost montat în maşina care a înregistrat recordul din motive de siguranță, însă această modificare nu a oferit careva beneficii în materie de greutate.

Porsche 911 GT2 RS MR record Nurburgring 1

“Am fost cu ochii pe vremea de afară toată ziua și ne-am gândit foarte mult dacă o deplasare în condiţii ideale ar fi posibilă. Nu am fi mers la risc dacă ploua sau dacă pista era câtuşi de puțin umedă. Porsche 911 GT2 RS a fost echipat cu noul kit de performanță de la Manthey-Racing, completat de o configurație generală a vehiculului, adaptată la caracteristicile circuitului Nürburgring-Norschleife (detalii despre ce cuprinde acest kit nu se cunosc).

În acest test, am vrut pur și simplu să evaluăm încă o dată potențialul vehiculului. Rezultatul este destul de impresionant. Este într-adevăr un timp fabulos. Acest lucru arată din nou foarte clar posibilitățile interesante ale acestei mașini sportive”, a declarat dr. Frank-Steffen Walliser, șeful Motorsport și GT Cars a Porsche.

Porsche GT2 RS a fost lansat pe piață în anul 2017, ca fiind cel mai rapid și cel mai puternic 911 din toate timpurile până acum. Este propulsat de un motor bi-turbo cu şase cilindri şi un volum de 3.8 litri, care produce 700 de CP şi 750 Nm de cuplu. Acceleraţia de pe loc şi până la 100 de km/h o poate face în 2.8 secunde, în timp ce viteza maximă anunţată oficial este de 340 de km/h. Greutatea maşinii este de 1.470 de kg.

Interesant mai este că Porsche 911 GT2 RS MR s-a dovedit a fi mai rapid decât supercarul hibrid McLaren P1 LM modificat de atelierul Lanzante (6:43.2), dar şi decât cel complet electric NIO EP9 (6:45.9), maşini care au semnificativ mai mulţi CP.

Vezi şi: (video) Nu mai are nevoie de tuning! Vezi cum noul Porsche 911 GT2 RS atinge 356 de km/h

buton subscribe