in , ,

(video) Recordul pentru cea mai lungă distanță parcursă cu un electromobil este pe cale de a fi bătut în România

Germanul Christian Gernemann și-a propus imposibilul. Vrea să doboare recordul pentru cea mai lungă distanță parcursă cu o mașină electrică. Neamțul a ales țara vecină, România, pentru acestă călătorie impresionantă. În total vor fi parcurşi 24.000 de kilometri!

https://youtu.be/yYG3zYh1Fhw

Christian este susținut de Restart Energy, din Timișoara, de la sediul cărora și-a început călătoria în data de 6 octombrie. De-a lungul drumului de 24.000 de kilometri, pilotul și-a propus să traverseze circa 3.000 de localități din România și să documenteze toată această experiență.

Până în prezent, Christian Gernemann a reușit să parcurgă aproximativ jumătate din traseul propus. Acesta a condus 12.000 de kilometri la volanul unui Renault ZOE și a vizitat peste 1.400 de sate și orașe.

Vezi şi: (video) Test Drive: Renault ZOE – cu mașina electrică prin Chișinău

renault zoe

Neamțul a vizitat deja peisajele pitorești din județele Timiș, Arad, Satu Mare, Maramureș, Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Galați, Tulcea, Constanța, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, urmând un traseu în zig-zag, care să acopere cât mai multe drumuri, șosele și localități.

Scopul proiectului Electric Tour este de a demonstra românilor că țara poate fi străbătută din colț în colț fără probleme, chiar și cu o mașină electrică. (Este un exemplu şi pentru ţara noastră, deoarece avem un teritoriu mai mic decât al României). Drumurile pietruite nu au fost ocolite, ci au fost folosite pentru a ajunge la cele mai izolate sate. Multe dintre acestea nici nu dispun de energie electrică!

Din fericire, una dintre aceste comunități va fi electrificată cu ajutorul fondurilor strânse în cadrul proiectului. Pentru a reuși această performanță, Christian parcurge zilnic în jur de 300 de kilometri, timp în care pune mașina la încărcat chiar și de două ori pe zi (vor fi necesare în total circa 120 de reîncărcări). Partenerul care îl susţine oferă premii pentru orice locuitor al ţării vecine, care: îi poate oferi cazare, îi pot arăta împrejurimile şi îl poate ajuta să încarce mașina! Iată primul episod Electric Tour:

https://www.youtube.com/watch?v=C8IiFiL4oPk

Vezi şi: Record mondial de autonomie cu un electromobil Tesla. Elon Musk a rămas încântat

Totul a început acum șase ani, când Christian Gernemann, cetățean german, a vizitat pentru prima oară țara noastră. Atunci, s-a îndrăgostit atât de România, cât și de o româncă din Timișoara.

Pasionat de fizică și de descoperirile în domeniul energiei electrice, ale inginerului Nikola Tesla, Christian Gernemann a renunțat la serviciu, dorind să demonstreze că poate parcurge 24.000 km la volanul unei mașini electrice. De aici, nu a mai fost decât un pas spre a-și urma visul, acela de a intra în “Cartea Recordurilor”.

“Îmi doresc să promovez România și utilitatea mașinilor cu alimentare electrică, pentru sporirea calității vieții românilor, așa că am ales anul centenarului”, a spus berlinezul în vârstă de 40 de ani, care trebuie să doboare un record anterior.

“Oricine ar fi putut face acest tur, însă probabil că nu s-a gândit nimeni până acum”.

https://www.youtube.com/watch?v=MVtmptF4QAM

https://www.youtube.com/watch?v=XYwRyvrsCuQ

buton subscribe