in , ,

(video) Red Bull Racing urcă în clasament. Daniel Ricciardo i-a bătut pe marii favoriţi în Grand Prix-ul Chinei

După eşecul din Bahrain de acum o săptămână, când ambii piloţi ai echipei Red Bull Racing au fost nevoiţi să abandoneze din cauza unor incidente, de această dată, în Shanghai, echipa s-a revanşat frumos în faţa tuturor, inclusiv a principalilor favoriţi.

Daniel Ricciardo a reuşit să câştige Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, iar colegul său a ocupat locul 5.

*Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Sebastian Vettel, liderul clasamentului general, a plecat bine din pole-position și a rămas la conducere până la finalul seriei de intrări la boxe pentru schimb de pneuri. Mercedes a preferat o strategie diferită decât cea Ferrari, l-a chemat mai repede la boxe pe Valtteri Bottas, al doilea clasat, și în felul acesta, finlandezul l-a depășit pe Vettel.

Totul însă s-a dat peste cap după turul 31. Mașina de siguranță a ieșit pe circuit în urma unui incident petrecut între pilotii Toro Rosso. Echipa Red Bull a profitat de acest lucru şi a reacţionat rapid, chemându-i la boxe pe ambii săi reprezentanţi şi după un schimb rapid de pneuri au ieșit în urma Safety Car-ului.

De pe locul al 6-lea, Ricciardo și-a început seria depășirilor, iar la un moment dat a profitat de o greșeală făcută de Max Verstappen. Olandezul l-a răsucit pe Vettel în virajul 14. În turul 45, Ricciardo l-a depășit şi pe Valtteri Bottas, acesta fiind singurul impediment către cea de a 6-a victorie din carieră în Formula 1.

Bottas a rezistat pe locul 2, după o dispută strânsă cu Kimi Raikkonen. Lewis Hamilton, campion mondial, a fost clasat al patrulea, iar Sebastian Vettel a sosit al 7-lea. Cu toate astea, germanul a rămas liderul clasamentului general. Diferența dintre Vettel și Hamilton este în prezent de 11 puncte.

clasament china 2018

Următoarea etapă din Formula 1 va avea loc în Azerbaijan, la Baku, pe 29 aprilie.

buton subscribe

GALERIE FOTO: