in , ,

(video) Renault F1 şi-a câştigat o poziţie în clasament după o plângere acceptată împotriva Racing Point

Echipa de Formula 1 Racing Point a fost lipsită de 15 puncte și amendată cu 400.000 de euro după ce stewarzii FIA au confirmat protestul Renault cu privire la legalitatea proiectării monopostului RP20.

“Gafa” a costat echipa un loc important în clasamentul constructorilor, având acum 27 îl loc de 42 de puncte, ceea ce o clasează pe locul şase, chiar sub Renault care a urcat o poziţie şi i-a ocupat locul.

Racing Point a ridicat sprâncenele la testele de la Barcelona, ​​când au dezvăluit o mașină care se asemăna remarcabil cu Mercedes-ul câștigător din 2019. Echipa de Formula 1, care ia de la germani conform regulilor un motor, precum și mai multe piese, inclusiv suspensia, a admis că s-a inspirat din monopostul AMG, dar a insistat constant că ceea ce făcuseră este în conformitate cu regulile de joc.

După Grand Prix-ul Styrian din Austria, cursa din Ungaria și cea de weekend-ul trecut din Marea Britanie, Renault a depus o plângere, susținând că conductele de frână ale Racing Point au fost copiate direct de pe Mercedes-ul din 2019. Și astăzi, la Silverstone, stewarzii și-au dat verdictul, susținând protestul Renault.

Echipa Racing Point a fost amendată cu 200.000 de euro pentru că Sergio Perez a intrat în cursa din Austria cu maşina modificată, o penalizare similară fiind dată şi pentru colegul său, Lance Stroll, care a ieşit pe teren cu un monopost similar.

De asemenea, au fost retrase câte 7.5 puncte de scorul înregistat de echipă în campionat, per maşină, deși Perez și Stroll şi-au păstrat punctele înregistrate în clasamentul piloţilor. Protestele în cazul Marelui Premiu al Ungariei și Marii Britanii au fost, de asemenea, luate în considerare, Racing Point fiind mustrată suplimentar pentru că și-au folosit mașina modificată în ambele evenimente după reguli care nu mai sunt deja în vigoare.

18 STROLL Lance (can), Racing Point F1 RP20, action during the Formula 1 Pirelli British Grand Prix 2020, from July 31 to August 02, 2020 on the Silverstone Circuit, in Silverstone, United Kingdom – Photo Xavi Bonilla / DPPI

Într-un document de 14 pagini emis la Silverstone, stewarzii FIA au subliniat în detaliu de ce protestul Renault a fost confirmat. Esența problemei s-a concentrat asupra momentului în care au fost aplicate noile reguli privind piesele enumerate, Racing Point argumentând că noile reglementări sportive au intrat în vigoare cu doar o zi înainte de Marele Premiu din Austria.

Stewarzii au respins această noțiune și au spus că, deși designul actual al conductei de frână față a echipei era acceptabil, având în vedere că a fost o evoluție a designului echipei din 2019 – conceput folosind desene CAD ale conductelor de frână de pe mașina Mercedes W10, atunci când o astfel de practică a fost permisă de reglementări – conductele de frână spate din 2020 ale echipei trebuie considerate modele cu design Mercedes.

Acest lucru se datorează faptului că, deși au fost proiectate folosind aceleași materiale, Racing Point nu au mai rafinat cumva componenta care a fost deja încorporată în ADN-ul RP19. În schimb, acestea au fost, în ochii stewarzilor, nimic altceva decât introducerea unei componente complet noi pentru RP20, despre care se știa că acum este clasificată ca parte listată.

În ciuda pronunțării, Racing Point va continua să utilizeze conductele de frână, începând cu Marele Premiu din acest weekend. Acest lucru se datorează faptului că stewarzii au recunoscut că nu era realist să se aștepte ca Racing Point să “redeseneze sau să reproiecteze elementele într-un mod care să le solicite în mod efectiv să dezvăluie ceea ce știu deja”.

În prezent, echipa digerează rezultatele investigației înainte de a decide dacă va face sau nu apel la decizie, în conformitate cu articolul 15 din Codul sportiv internațional. Directorul echipei Racing Point, Otmar Szafnauer, a declarat că reacția sa inițială este că decizia a fost “nedreaptă”.

În contextul celor spuse, aflaţi că Nico Hulkenberg va încerca din nou să concureze în cursa de duminică de partea Racing Point, în locul lui Sergio Perez, asta dacă cumva nu se va înregistra vreo problemă înainte de start.

Iti place articolul?