in , ,

(video) Renault şi-a prezentat sistemul de condus autonom pe modelul Espace

Autopilotul dezvoltat de Renault a fost prezentat în faţa a 28 de miniştri ai Transporturilor din ţările Uniunii Europene, ca fiind un început a unei reforme de implementare a tehnologiilor de condus autonom în viitorul apropiat.

Oficialii s-au întâlnit acum câteva zile în Olanda, pentru a semna Declaraţia de la Amsterdam privind automobilele autonome, dându-şi astfel acceptul acestei tehnologii.

Renault dă asigurări că sistemul său Espace Autonomous Drive a fost deja testat pe parcursul a câteva sute de ore, pe autostrăzile din Uniunea Europeană.

Testele au demonstrat cât de rapid a devenit această tehnologie mai sigură decât controlul şoferului asupra maşinii. În context, peste 90 la sută din numărul de accidente au loc din cauza factorului uman.

Astfel, francezii afirmă că folosirea unor automobile cu sistem de condus autonom va scădea acest număr de incidente.

renault-espace-autonomous-drive-demonstrator (1)

La Salonul Auto de la New-York, care a avut loc la începutul acestui an, directorul general Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a declarat că firma s-a angajat să folosească în masă sisteme de condus autonom pe automobile, până în 2020.

Prima maşină care va începe să atingă acest scop, va fi Nissan Qashqai, care din 2017 va putea singur să se deplaseze pe banda unei autostrăzi.

Însă există un dar. Grupul Renault-Nissan s-a confruntat cu o concurenţă acerbă în ceea ce priveşte lansarea unui automobil autonom de serie. Anul trecut, Tesla a prezentat posibilităţile soft-ului instalat pe sedanul Model S, iar mai târziu, tehnologia care permite şoferilor să-şi cheme maşinile din parcări.

renault-espace-autonomous-drive-demonstrator

Sistemul de condus autonom al maşinilor, fără intervenţia omului, devine o caracteristică plină de lumină a industriei auto. Mai mult de jumătate din numărul de automobile noi, vândute în 2015, au dotate cu tehnologii care au de a face cu autopilotul, printre care sistem de frânare automată în cazuri de urgenţă sau de monitorizare a unghiurilor moarte.

Iti place articolul?