in , ,

(video) Renault Trezor – cel mai frumos concept la Concorso d’Eleganza Villa d’Este

Juriul concursului de eleganţă de la Villa d’Este (Concorso d’Eleganza Villa d’Este) a înmânat premiul pentru cea mai frumoasă mașină conceptuală lui Laurens van den Acker, vicepreședinte senior al departamentului Design Corporativ a Grupului Renault.

Renault Trezor a câștigat anterior premiul “Conceptul anului” la Salonul Auto de la Paris și premiul pentru cel mai bun design al unui concept la Geneva Car Design Awards.

Vezi şi: (foto) Renault Trezor a fost desemnat drept cel mai frumos concept al anului 2016

“Acest premiu demonstrează că acei colecţionarii adevăraţi de maşini ştiu să judece, văd mașinile ca opere de artă şi este o recunoaștere a muncii designerilor noștri care au făcut parte din acest proiect fantastic”, a declarat directorul subdiviziunii design maşini conceptuale, Stephane Janine.

Pentru a intra în categoria de prototipuri și concepte, Trezor a trebuit să îndeplinească o serie de criterii stricte de selecție pentru ca un concept car să fie de o înaltă calitate și într-un stil original.

Maşina demonstrează elemente de design pe care le vom vedea în viitoarele modele Renault și este propulsată în totalitate de un motor electric care provin din lumea Formulei E.

Concursul de eleganță de la Villa d’Este se desfăşoară din 1929 şi până în prezent în preajma lacului Como din Italia. Evenimentul atrage anual sute de amatori de automobile și colecționari din întreaga lume pentru a aprecia maşinile ca nişte obiecte preţioase și opere de artă atemporale.

Vezi mai multe: (foto/video) PARIS 2016: Premieră mondială – Renault Trezor Concept