in , ,

(video) Renumitul producător de şasiuri Dallara şi-a prezentat prima maşină proprie care nu are uşi

Renumitul producător de şasiuri pentru maşini sport, compania italiană Dallara, a prezentat prima sa maşină de serie cu ocazia aniversării celor 81 de ani de la naşterea fondatorului Gian Paolo Dallara. Inginerul italian este cunoscut în lumea auto pentru cariera pe care a avut-o în compania lui Enzo Ferrari şi pentru că s-a implicat în dezvoltarea modelului Lamborghini Miura.

Primul său model de maşină, omologat pentru a circula pe drumurile publice, este un Speedster numit Stradale. Automobilul este deosebit în sine pentru că nu are uşi, are o caroserie din fibră de carbon şi aceasta poate fi transformată!

După cum am menţionat, modelul de bază este un Speedster (maşină fără parbriz), însă dacă se montează parbrizul se transformă într-o maşină de tip Roadster.

Ulterior, dacă pe lângă parbrizul detaşabil este montată o ramă care are o structură sub forma literei T, atunci maşină îşi transformă caroseria în una de tip Targa.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

Interesant mai este că automobilul poate deveni şi un coupe, asta dacă pe lângă cele două elemente menţionate mai sus se optează pentru nişte uşi de sticlă de tip gull-wing.

Pentru a completa toată această formulă interesantă, se mai pune la dispoziţie un spoiler opţional, care poate genera o forţă de apăsare de peste 820 de kilograme!

Noul Dallara Stradale este pus în mişcare de un propulsor turbo cu patru cilindri şi un volum de 2.3 litri, de model Ford EcoBoost, care produce în total 400 de CP şi 500 Nm de cuplu. Cutia de viteze standard este una manuală cu şase trepte sau opţional una robotizată cu padele în spatele volanului pentru schimbarea rapoartelor în regim manual. Puterea este livrată tracţiunii spate.

Acceleraţia de la 0 la 100 de km/h o face în doar 3.25 secunde. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 300 de km/h. Greutatea automobilului este de doar 855 de kilograme (în mod Speedster).

În habitaclu există puţine dotări high-tech, fiind prezent în mare parte un panou de bord digital, un volan multifuncţional, multă piele şi elemente din fibră de carbon.

În total compania italiană planifică să producă doar 600 de exemplare. Un Dallara Stradale are un preţ de start de 155.000 de euro. Parbrizul care se oferă opţional costă alţi 16.600 de euro, construcţia Targa – alţi 7.700 de euro, iar uşile vor costa încă 7.300 de euro.

Amintim că Dallara este compania care produce şi livrează şasiuri pentru maşini care participă în diverse competiţii sportive precum: IndyCar Series, Indy Lights, FIA Formula 2 Championship, World Series by Renault, GP3 Series, Super Formula, Formula E, Formula 3 sau ADAC Formel Masters.

De asemenea, experţi ai Dallara au participat la crearea unor automobile ca: KTM X-Bow, Renault R.S. 01, Alfa Romeo 8C şi 4C, modele Audi pentru DTM şi LeMans, Bugatti Veyron şi Chiron, modele Ferrari sau Porsche, inclusiv şi Maserati MC12.

GALERIE FOTO:

What do you think?