in , ,

(video) Reparaţiile drumurilor din 1241 de localităţi din Moldova încep din luna mai

Proiectul Drumuri bune pentru Moldova a fost publicat deja în Monitorul Oficial, iar lucrările pe care le prevede vor demara la sfârşitul lunii mai a acestui an. Declaraţia a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul unei emisiuni televizate.

Oficialul a declarat că acest proiect este unul ambiţios şi va atrage numeroase investiţii.

“Infrastructura are în termen lung şi mijlociu un impact asupra economiei, deci nu avem dubii la acest capitol pentru că de asta depinde eficienţa, de asta depinde cât de repede agenţii economici îşi transportă marfa, depinde cât de bine ajunge marfa la destinaţie”, a afirmat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Chiril Gaburici a mai menţionat că drumurile locale care urmează a fi reparate nu vor fi selectate pe criterii politice.

“Indubitabil există stricta necesitate de suport politic, atâta timp cât el nu există, orișice proiect ar putea suferi un eşec. Nu îmi place că ne împărțim în voi şi noi. Noi ce avem de făcut este ca în fiecare sat, aproape în 1.250 de localităţi, avem de făcut 1.200 de kilometri de drum. Pe aceste drumuri vor circula cetăţenii noştri. Nu cred că aici trebuie să existe o luptă”, a adăugat ministrul.

Amintim că suma totală a investițiilor se ridică la 1.6 miliarde de lei. Bani vor fi alocaţi din Fondul Rutier şi de la Bugetul de stat.

Iată lista tuturor drumurilor pe care se va interveni. În mediu se vor face câte un kilometru, iar în unele localităţi doar câte 100 de metri: (doc) Lista drumurilor din Moldova care vor fi reparate în 2018 cu peste un miliard de lei

Iti place articolul?