in , ,

LoveLove

(video) Reportaj AutoBlog.MD: Întâlnire exclusivă cu primul Porsche Taycan Turbo venit în Moldova

Autor: Constantin Mihalachi
În urmă cu aproape două săptămâni site-urile de știri din țara noastră dădeau în continuu știrea legată de primul Porsche Taycan venit în Republica Moldova. Este până la urmă un model deosebit de interesant.

Nu de alta, dar acesta este primul model electric din gama actuală Porsche, iar dacă este să ne întoarcem la versiunea care a venit în Moldova, Taycan Turbo, atunci aici vorbim despre un electromobil ce poate accelera 0-100 km/h în 3.2 secunde, poate merge cu 260 km/h și cel mai important își poate bucura proprietarul cu autonomie de mers pe electricitate ce poate varia între 383 și 452 de kilometri, în dependență de stilul de a conduce.

Fiți siguri că niciun electromobil nu mai poate demonstra aceleași cifre. Iar dacă este să vorbim despre tehnologii și calitatea materialelor, atunci între Taycan și cel mai apropiat concurent de la Tesla ar fi o prăpastie enormă.

Dar să revenim la primul Taycan importat în Moldova de către Porsche Center Moldova! Eu am avut marele noroc să am o primă întâlnire scurtă cu acest exemplar la puțin timp după ce acesta a fost înmatriculat și să fac un reportaj scurt de prezentare.

Este o prezentare statică, însă foarte curând vom avea deja ocazia să conducem noul Taycan, iar astfel să vă prezentăm și un test drive în care să venim cu mai multe impresii de la volanul primului Porsche electric din actuala gamă de modele.

Vă invit să vedeți reportajul video, dar și galeria de poze de mai jos. Vizionare plăcută!

Însă întâlnirea avută zilele trecute cu primul Taycan venit în Moldova nu este și prima dată când am reușit să văd acest model. Prima mea întâlnire avea să se întâmple la Salonul Auto de la Frankfurt în anul 2019.

Iar la scurt timp după Frankfurt am zburat la invitația Porsche Central and Eastern Europe la Praga pentru a asista la unul dintre cele mai uimitoare evenimente de prezentare la care am avut ocazia să merg vreodată!

Să revenim acum la galeria de fotografii. Automobilul venit în Moldova este în culoarea Carmine Red. Această nuanță era disponibilă până cu puțin timp în urmă doar pe versiunile GTS ale lui Cayenne și Panamera, dar ca opțiune se poate alege și pe Taycan!

În timpul întâlnirii noastre, Taycan Turbo era conectat la priza electrică pentru a mai acumula energie în baterii.

Acesta are două conectoare la care se poate atașa cablul de încărcare cu energie electrică. Pe partea stânga a mașinii este conectorul pentru prize AC, iar pe partea dreaptă cel pentru stațiile fast charge DC. Apropo Taycan Turbo poate fi încărcat cu până la 270 kW!

În așa caz, încărcarea bateriilor de la 5% la 80% ar dura doar 22.5 minute. Însă așa cum în Moldova nu avem asemenea prize, poate cel mai interesant timp de încărcare pentru cei de aici este cel de la priza de 11 kW. În acest caz ar fi nevoie de 9 ore pentru a încărca bateriile cu o capacitate totală de 93.4 kWh.

Interiorul acestui Taycan Turbo a fost configurat cu mare gust. Scaunele sunt tapițate cu piele naturală OLEA. Aceasta este prelucrată din uzină într-un mod special prin utilizarea frunzelor de olive, iar astfel feeling-ul pe care îl oferă și mirosul din interior este absolut fantastic.

Unde mai punem aici și inserțiile din lemn natural și cadranul de bord curbat montat pentru prima dată pe un model Porsche.

Ah da, să nu uităm de celelalte monitoare, care în acest automobil mai sunt trei la număr – unul central pentru a gestiona setările mașinii și pentru informațiile privind sistemul de navigare; monitorul central amplasat mai jos pe consolă care permite setările sistemului de climatizare; și un al treilea monitor oferit opțional și montat chiar în fața pasagerului din dreapta pentru mai multe informații despre direcția de mers, viteză, autonomie și multe altele.

Să nu uităm și de mânerele retractabile ale lui Taycan. Ideea este de a minimiza coeficientul aerodinamic care este unul dintre cele mai bune din lume, de doar 0.22 Cd!

Doar priviți ce faruri inovative are noul Taycan! Bineînțeles cu sistem Matrix LED!

Bineînțeles și o poză împreună la urmă! Merci pentru că ați citit acest articol!

Taycan Moldova 36