in ,

(video) Review despre noul KAMAZ-54901 – primul camion premium făcut în Federaţia Rusă

Primul cap tractor premium rusesc este tot mai aproape de a intra în producţia de serie. Modelul destinat circulaţiei pe drumuri magistrale KAMAZ-54901 va deveni primul din noua familie de camioane K5.

Vezi şi: (foto) Are şanse să ajungă pe modelele de serie. KAMAZ a construit un camion cu autopilot

Specificaţii tehnice complete şi finale încă nu există, asta pentru că abia urmează ca până la sfârşitul acestui an, la uzina din oraşul Naberejnîe Celnî, să fie asamblat un lot de prototipuri de teste. Deja în anul 2019 va urma producţia de serie.

Majoritatea detaliilor cabinei lui KAMAZ-54901 sunt unificate cu actuala, a patra generaţie Mercedes-Benz Actros, datorită unui parteneriat pe care producătorul rus de autovehicule îl are cu Daimler. Chiar şi aşa, se aşteaptă ca noutatea Made in Russia să aibă un preţ redus cu 15-20% comparativ cu cel al unui Actros standard. Va fi posibil datorită localizării producţiei şi utilizării a 80-85% din numărul total de componente şi piese, care vor fi de marcă autohtonă.

Sub “capotă” va fi instalat un motor nou cu şase cilindri şi un volum de 12 litri, care va produce între 380 şi maxim 550 de CP. Cutia de viteze va fi ZF Traxon cu 12 trepte.

Se mai menţionează că noul KAMAZ-54901 va putea parcurge până la 1.5 milioane de kilometri fără eventuale probleme şi defecţiuni ale agregatelor principale, iar la service va putea intra o dată la 150.000 de km parcurşi.

Vezi şi: Ruşii sunt gata să stea la coadă câteva luni pentru a-şi cumpăra un KAMAZ-5490 NEO

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?