in ,

(video) Richard Hammond, implicat într-un grav accident rutier chiar la filmările The Grand Tour

Renumitul prezentator britanic, Richard Hammond, cel care face echipă cu Jeremy Clarkson și James May în emisiunea The Grand Tour, a fost implicat de curând într-un accident rutier teribil.

Toată acțiunea s-a întâmplat în cadrul filmărilor ce aveau loc în Elveția și în timpul cărora, Hammond testa electromobilul Rimac Concept_One pe drumurile șerpuitoare înguste.

Din filmulețul video surprins de un spectator, britanicul se pare că a pierdut controlul mașinii după ce rula cu prea multă viteză, ieșind astfel în decor unde s-a răsturnat de mai multe ori.

Din fericire prezentatorul a reușit să iasă din mașină cu puțin timp înainte ca aceasta să ia foc, după care a fost transportat la spitalul din Saint Gallen cu un elicopter medical de intervenție urgență. La scurt timp echipa a publicat un mesaj pe pagina oficială The Grand Tour în care se anunța că Richard este ok și că nimeni nu a mai fost rănit în accident.

Prezentat în premieră mondială acum un an, de asemenea la Salonul Auto de la Geneva, Rimac Concept_One avea atunci 1.088 CP şi 1.600 Nm. Acum însă compania i-a oferit un surplus de putere fără a organiza un mega eveniment pentru a ne spune asta.

Varianta codificată C1 2017 dezvoltă tocmai 1.224 de CP, în timp ce cuplul maxim a rămas acelaşi. Electromobilul poate înregistra acum performanţe dinamice mult mai impresionate, însă doar la capitolul acceleraţie.

Dacă viteza maximă a rămas cea de 355 de km/h, atunci timpul necesar pentru acceleraţia de la 0-100, 0-200 şi 0-300 km/h a scăzut.

De asemenea, dacă anterior maşina era dotată cu o baterie de 82 kWh, acum aceasta vine cu una care are o capacitate de 90 kWh. Asta asigură o autonomie sporită până la 350 de km, însă maşina a devenit cu 50 de kg mai grea.

Iti place articolul?