in ,

(video/update) Rolls-Royce prezintă ediţia specială formată din 35 de maşini – Silver Ghost Collection

(update 15.08.2018) Rolls-Royce prezintă ediţia specială printr-un film care arată această iterație elegantă contemporană a lui Ghost, dar şi câteva fotografii cu automobilul pregătit, care nu se mai află deja pe hârtii sub forma unor schiţe.

Rolls Royce Silver Ghost Collection 6 Rolls Royce Silver Ghost Collection 7 Rolls Royce Silver Ghost Collection 8 Rolls Royce Silver Ghost Collection 9 Rolls Royce Silver Ghost Collection 10


(27.02.2018) Rolls-Royce anunţă ediţia specială formată din 35 de maşini – Silver Ghost Collection

O mașină care a schimbat cursul istoriei automobilului! Astăzi, 27 februarie 2017, Rolls-Royce Motor Cars anunță cu mândrie crearea unei colecții de 35 de maşini făcute pe baza lui Rolls-Royce Ghost din gama de modele a anului 2018, creată drept omagiu pentru modelul original Silver Ghost.

Un exemplar al automobilului în caroserie touring, făcut în 1907 şi care a fost proprietate a lui Sir Henry Royce, a devenit popular în întreaga lume după ce Charles Rolls şi Claude Johnson au reuşit să-i facă un adevărat test de anduranţă. Au mers cu el peste 23.000 de kilometri fără să se defecteze cumva.

Pentru a da o asemănare cu modelul original, caroseria noii interpretări va fi acoperită cu o vopsea argintie Cassiopeia Silver. Fiecare maşină se va vopsi manual timp de opt ore şi va avea impregnări cu argint. Specială va fi şi celebra statuetă Spirit of Ecstasy, care va fi făcută integral din argint, iar baza îi va fi din cupru bătut poleit cu aur.

La baza statuetei va fi şi o inscripţie “AX201”, aceasta fiind o marcă creată special în Biroul de Evaluare al Marii Britanii, repetând plăcuța de identificare al originalului Silver Ghost.

Rolls Royce Silver Ghost Collection 3

Interiorul lui va fi tapiţat cu piele în nuanţă Forest Green, în conformitate deplină cu cea din modelul original. Panourile uşilor de asemenea vor avea inserţii din piele şi din argint, în premieră folosite pe maşinile mărcii.

De asemenea, inserţii din metale preţioase vor fi folosite deasupra celor din lemn de pe planşa de bord.

Vezi şi: Rolls-Royce face cele mai scumpe maşini de lux. A reuşit să vândă ceva în 2017?

Rolls Royce Silver Ghost Collection 1

Printre alte dotări speciale se vor număra: un ceas făcut în stilul unui lingou de argint, un set de echipamente pentru un picnic, alături de nişte uşi, aripi spate, portbagaj şi geamuri cu materiale suplimentare pentru izolare şi absorbție fonică, jante de 21 de inci.

Dacă se va interveni sub capotă nu a fost anunţat. Un Ghost obişnuit este pus în mişcare de un V12, cu un volum de 6.6 litri şi care oferă 570 de cai putere. Acceleraţia până la 100 de km/h se face timp de 4.9 secunde, iar viteza maximă este de 250 km/h.

Toate cele 35 de maşini vor intra în proprietare a 35 de patroni ai mărcii. Locaţia premierei modelului modern Silver Ghost nu a fost specificată concret, însă cel mai probabil va avea loc în cadrul ediţiei din 2018 a Amelia Island Concours d’Elegance (9-11 martie 2018).

Maşină specială din 2017: (foto) Rolls-Royce aduce la Geneva un Ghost „prăfuit” cu diamante

Rolls Royce Silver Ghost Collection 0

Rolls Royce Silver Ghost Collection 2

Rolls Royce Silver Ghost Collection 4

Rolls Royce Silver Ghost Collection 5