in , ,

(video) Rolls-Royce a livrat unui client o maşină vopsită în culoarea unei flori pe care a rupt-o dintr-un câmp

Recent v-am povestit că la ediţia din acest an a Concursului de Eleganţă de la Pebble Beach un om de afaceri înstărit şi-a primit un supercar unic, făcut la comandă şi vopsit într-o culoare care nu mai poate fi reprodusă.

Vezi şi: (video) McLaren a făcut la comandă un 720S unic a cărui culoare nu mai poate fi reprodusă

Interesant mai este să aflăm că tot acolo, în California, însuşi şeful Rolls-Royce Torsten Müller-Ötvös i-a înmânat aceluiaşi om cheile de la un Rolls-Royce Dawn vopsit în nuanţa specială Fux Fuxia.

“Michael Fux este un client special al Rolls-Royce. Designerii noştri iubesc să colaboreze cu el pentru că mereu îi pune la încercare şi îi motivează să ajungă la un nou nivel în ceea ce fac, să creeze adevărate opere de artă”, a spus şeful mărcii britanice.

Nuanţa numită Fux Fuxia are o origine foarte neobişnuită. Se spune că la ediţia precedentă a Concursului de Eleganţă de la Pebble Beach Michael Fux le-a înmânat celor de la Rolls-Royce petala unei flori care a rupt-o dintr-un câmp, astfel punându-le în faţă o nouă sarcină după ce şi-a luat primul Dawn vopsit în nuanţa Fux Blue.

Specialiştii din Goodwood trebuiau să reproducă culoarea petalei cât mai exact şi iată rezultatul.

În colecţia lui Michael Fux există deja 11 automobile Rolls-Royce făcute la comandă. De asemenea, afaceristul deţine deja drepturile exclusive asupra a şapte culori diferite:

  • Fux Fuxia
  • Fux Blue
  • Fux Intense Jade Pearl
  • Fux Aequus Green Jade Pearl, Cornish White Jade Pearl two-tone
  • Fux Deep Purple
  • Fux Candy Red
  • Fux Yellow

Apropo, ştiaţi că orice maşină din gama Rolls-Royce poate fi vopsită în una din cele peste 44.000 de culori şi nuanţe? Deocamdată nu ştim niciun alt producător de maşini care să aibă o asemenea paletă uriaşă de culori pentru produsele sale.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Rolls-Royce Dawn Black Badge

Iti place articolul?