in ,

S-a adeverit! Carlos Sainz îi va lua locul lui Fernando Alonso la McLaren

Zvonurile s-au adeverit! Actualul pilot Renault Carlos Sainz a semnat un contract cu echipa de Formula 1 McLaren!

Amintim că Sainz îşi petrece în prezent ultimul sezon la echipa franceză şi locul său va fi ocupat de pilotul Red Bull Daniel Ricciardo. De asemenea, Sainz va intra în locul lui Fernando Alonso care a anunţat că se retrage din campionat.

carlos sainz

Carlos, în vârstă de 23 de ani, din Madrid, Spania, a semnat un contract multianual cu echipa McLaren, în locul lui Fernando Alonso. Astfel, spaniolul va intra în cel de-al cincilea sezon de Formula 1 în calitate de pilot McLaren. În prezent se află pe locul 11 ​​în clasamentul general, având 30 de puncte la activ.

Parte dintr-o legendară dinastie de curse auto, în cariera sa mai devreme a câștigat campionatul Formula Renault 2.0 NEC si a ajuns pe primul loc în Eurocup Formula Renault 2.0, ambele competiţii desfăşurate în anul 2011. Şi-a făcut debutul în Formula 1 la începutul sezonului din 2015, fiind campion activ în seria Formula Renault 3.5, cu șapte victorii şi şapte pole position-uri.

“Sunt încântat să pot confirma în sfârșit că voi fi un pilot al McLaren din sezonul din 2019. Este ceva la care m-am uitat o vreme și sunt foarte încântat de următorul capitol din cariera mea. Am fost un fan McLaren atâta timp cât îmi amintesc. Este un nume extraordinar în acest sport, cu un patrimoniu incredibil, iar lista piloţilor care au concurat pentru McLaren de-a lungul anilor se numără printre eroii din Formula 1.

Fernando este, bineînțeles, unul dintre ei, așa că este deosebit de special ca să-i iau locul ca parte a următoarei generații de șoferi spanioli de curse de la volanul unui McLaren. În cele din urmă, aș vrea să mulțumesc tuturor celor de la McLaren pentru că mi-au oferit această ocazie pentru a-mi împlini un vis din copilărie. Echipa are un plan pe termen lung pentru viitor și aștept cu nerăbdare să joace un rol cheie în călătoria sa înapoi spre succes”, a declarat Sainz.

McLaren va comunica setul complet de conducători pentru sezonul din 2019 în scurt timp.

buton subscribe