in ,

(video) S-a deschis accesul public pe Nurburgring! Oaspeţii au dat buzna din prima zi

S-a deschis accesul public pe Nurburgring! Așa-numitele “curse turistice contactless” sunt permise din 30 aprilie pentru toate mașinile, iar pentru a intra pe circuit este necesar de cumpărat un bilet electronic online. Există însă o regulă principală – este strict interzis de ieşit din automobil.

FOTO: facebook.com/nuerburgring

Cu un nou concept, care se concentrează pe sănătatea tuturor celor implicați, Nurburgring a prins viaţă începând cu ziua de joi, 30 aprilie, cu aşa numite “curse turistice contactless”. De la începutul crizei de COVID-19, aceste curse turistice sunt prima activitate din acest an care pot avea loc într-o formă adaptată. Acest lucru înseamnă că toată lumea are posibilitatea de a-şi conduce propria mașină pe pista istorică. Pentru ca acest lucru să se facă în conformitate cu normele uniforme, regulile de circulație rutieră sunt obligatorii.

Fascinația de conducere pe Nurburgring este un rezultat al pistei exigente de la deschiderea sa în 1927, unde se necesită de la fiecare șofer profesionist sau persoană particulară să aibă un skil și o grijă specială atunci când îl abordează. În aceste vremuri de pandemie există, de asemenea, câteva lucruri ce sunt necesare de luat în considerare.

“Sănătatea tuturor celor implicați a fost întotdeauna prioritatea noastră principală. Puteți vedea asta nu numai în instalațiile de siguranță în continuă expansiune de pe traseul nostru de curse. Pe timp de pandemie de COVID-19 ne vedem și noi ca fiind obligați. Când am dezvoltat concepte personalizate pentru activitățile noastre, a devenit clar că unele deplasări turistice pot fi realizate cu aranjamente ajustate”, explică Mirco Markfort, directorul general al Nürburgring.

FOTO: facebook.com/nuerburgring

Prevederile menționate includ faptul că permisele sunt disponibile numai online și, prin urmare, sunt complet contactless şi se poate face rost de ele de la domiciliu pe PC sau pe drum cu ajutorul unui telefon mobil. Ulterior pista poate fi accesată pe site folosind un cod QR sau un tichet.

O altă regulă este că e interzisă ieșirea din mașină la intrarea pe Nordschleife. Numai toaleta dezinfectată în mod regulat, în cazul în care intrarea este controlată, este accesibilă.

Bariera din Breidscheid rămâne închisă. Angajații sunt special instruiți și echipați cu măști și mănuși de unică folosință. Aceştia asigură procesul planificat, verifică respectarea regulilor și, dacă este necesar, sancționează încălcările!

Pentru situații de urgență și probleme, biroul de pe Nordschleife și un birou de curăţare a urmelor unui accident au personal pentru care, la fel, s-au luat toate măsurile de precauție necesare.

FOTO: facebook.com/nuerburgring

Un număr maxim de două persoane într-un vehicul sunt permise pentru a putea rula pe pistă şi aceştia trebuie să ajungă la Nurbugring deja împreună. De asemenea, conducătorul auto, când cumpără un permis, trebuie să lase şi datele de contact ale pasagerului, astfel încât să poată fi depistat ulterior un posibil lanț de infecție.

Iar pentru a preveni aglomerația din jurul pistei, toate locurile de parcare din jurul Nordschleife sunt închise, la fel cum a fost în ultimele săptămâni. Administrația Nurburgring îndeamnă, de asemenea, vizitatorii prin intermediul canalelor sale, să respecte regulile în orice moment – chiar și în afara pistei de curse.

Chiar dacă au loc “curse turistice contactless”, încă nu există posibilități de cazare peste noapte în regiune. Prin urmare, cei care vin de departe pentru a conduce pe circuit, trebuie să fie la curent cu asta.

Iată şi primii norocoşi:

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Iti place articolul?