in ,

(video) Să fie acesta cel mai tare FIAT 500? Doar 100 astfel de maşini vor fi construite

Gram Torino Engineering, un atelier de tuning din Torino (Italia), a construit cu ocazia aniversării a 100 de ani de la fondarea atelierului Giannini Automobili un automobil mai neobişnuit pe baza unei compacte FIAT 500.

Maşina a primit sub capotă un motor de producţie Alfa Romeo care produce 350 de CP şi o tracţiune pe puntea din spate, scrie OmniAuto.

Noul Giannini 350 GP Anniversary nu a păstrat practic nimic din originalul FIAT 500. Modelul modificat iese în evidenţă prin panourile caroseriei din fibră de carbon, mecanisme de frânare Brembo cu şase pistoane în etriere, o suspensie de curse şi nişte amortizoare Öhlins care se pot vedea prin capotă.

Maşina este pusă în mişcare de un motor turbo de 1.75 litri, care este folosit de modelul Alfa Romeo 4C şi care a fost “forţat” să producă 350 de CP. Caracteristicile dinamice ale hatchback-ului cu tracţiune spate nu au fost anunţate.

În total vor fi asamblate 100 astfel de maşini şi fiecare va costa minim 150.000 de euro! Prezentarea maşinii îm acţiune va avea loc în luna octombrie a acestui an pe circuitul Vallelunga.