in

(video) Să ne aşteptăm la varianta Gran Coupe a BMW Seria 2? Primele informaţii

În anul 2019 ar putea fi lansat sedanul compact BMW Seria 2 Gran Coupe, care va avea o tracţiune clasică pe puntea din spate. Constructorul bavarez vor lua drept platformă pe cea a coupeului Seria 2. Astfel noul model va completa familia, pe lângă coupeul şi monovolumul care există în prezent.

Dezvoltarea acestui model face parte din planul concernului german în a mări numărul de maşini cu tracţiune pe puntea spate. Chiar dacă accentul se va face pe acest tip de tracţiune, motoarele diesel şi cele pe benzină vor fi preluate de la modele cu tracţiune pe puntea faţă.

Compania a declarat de nenumărate ori că va extinde gama de modele compacte (UKL). Anume arhitectura UKL va sta la baza noului BMW Seria 2 Gran Coupe, aceasta fiind prezentă pe Seria 2 Active Tourer.

Pe noile maşini cu tracţiune faţă şi integrală, vor fi instalate motoare din care vor fi storşi între 102 şi 224 CP. De asemenea, maşinile cu tracţiune pe puntea din faţă vor fi mai eficiente şi mai accesibile din punct de vedere economic.

Noul Seria 2 Gran Coupe va putea fi cumpărat de cei care nu îşi permit nici o Seria 3 la preţul său de bază. Se aşteaptă ca preţul de start pentru sedanul compact să înceapă de la 24.000 de euro.

Pe lângă motoarele tradiţionale, ar putea fi lansată şi o unitate hibridă: un motor turbo cu trei cilindri şi un volum de 1.5 litri (136 CP), alături de un electromotor cu 88 de CP. Cuplul maxim – în jurul a 385 Nm.

Sursa: planet-today.ru

Iti place articolul?