in , ,

(video) Sărbătoare pentru Ford: A construit 10 milioane de maşini Mustang

Ford sărbătorește producția a 10 milioane de mașini sportive Mustang, cel mai bine vândut sports car în America în ultimii 50 de ani şi cel mai bine vândut sports car în toată lumea în ultimii trei ani consecutivi. Exemplarul special a fost asamblat la uzina Flat Rock din Michigan, SUA.

Exemplarul aniversar Mustang este o maşină decapotabilă în versiune GT, cu motor V8 de 5.0 litri care produce în jurul a 460 de CP şi este cuplat la o cutie de viteze manuală cu şase trepte. Modelul este vopsit în culoarea Wimbledon White şi este echipat cu cele mai noi tehnologii de asistenţă a şoferului.

Interesant este că primul Mustang de serie (VIN 001), produs în 1964, a fost la fel un automobil decapotabil şi vopsit în aceeaşi culoare, însă sub capotă avea un V8 care producea doar 164 de CP şi o transmisie automată cu trei rapoarte.

Mustang este inima și sufletul acestei companii și un favorit în întreaga lume. Am aceeași emoție când am văzut un Mustang pe o stradă din Detroit, Londra sau Beijing pe care am simțit-o când mi-am cumpărat prima mașină – un coupe Mustang din 1966 pe care l-am condus în adolescență. Mustang este un zâmbet în orice limbă”, a declarat Jim Farley, președintele piețe globale al Ford Motor Company.

Pentru a sărbători cum se cuvine piatra de hotar atinsă, conducerea companiei s-a întâlnit cu angajaţii sediului său din Deaborn şi de la centrul de asamblare Flat Rock, dar şi cu peste 60 de proprietari de modele Mustang din toate generaţiile. Alături şi de trei avioane de luptă care Mustang P-51 din perioada celui de-al II-lea Război Mondial a fost organizată o paradă comemorativă.

Ford Mustang, pe parcursul celor 54 de ani de producție a fost construit și în San Jose, statul California, Metuchen, statul New Jersey, și la uzina de “baştină” din Dearborn, statul Michigan.

Iată un timeline cu cele mai importante evenimente din istoria modelului Mustang:

Mustang 10 Million Timeline page 001

buton subscribe

GALERIE FOTO: