in ,

(video) Se vând plăcuţele “F1”! Dacă le-ar cumpăra cineva ar fi cele mai scumpe din lume

Afzal Kahn, fondatorul renumitului atelier de tuning Kahn Design din Marea Britanie, a scos la vânzare celebrul set de plăcuţe de înmatriculare “F1”, care de mai multe ori a fost discutat în presă.

Interesant este că în schimb cere de aproximativ 33 de ori mai mult decât suma de bani pe care a dat-o când le-a cumpărat!

FOTO: dailymail.co.uk

Vezi și: Decis! Plăcuțele de înmatriculare de la maşinile parcate neregulamentar nu vor mai fi scoase în Moldova

Plăcuţele cu numerele de înmatriculare unice au fost cumpărate de către Kahn în anul 2008 pentru 440.000 de lire sterline (aproximativ 620.000$).

Până atunci acestea erau instalate pe un Volvo S80, iar ulterior au stat pe un Mercedes-Benz SLR McLaren care era în proprietatea lui Afzal Kahn şi mai apoi pe câteva exemplare Bugatti Veyron tot ale lui.

FOTO: car-addicts.com

Potrivit informaţiilor, în anul 2014 omului de afaceri i s-a făcut o ofertă în valoare de 8.5 milioane de lire sterline (aproximativ 12 milioane de dolari) pentru acestea, însă propunerea a fost respinsă. În prezent, Kahn le foloseşte pe hipercarul său Bugatti Veyron SuperSport Blue Carbon Edition, maşină care există în doar trei exemplare.

Plăcuța “F1” a fost utilizată în Marea Britanie timp de 109 de ani şi anume în anul 1909 a fost înregistrat primul autovehicul cu ele.

Anunțul de vânzare a plăcuţelor poate fi găsit pe RegTransfers. Acolo este afişată suma de 14.412.093,99 de lire sterline cu toate taxele incluse (în lei moldoveneşti ar fi circa 332 de milioane).

În prezent, recordul britanic în ce priveşte valoarea îi aparține numărului “25 O”. În anul 2014 acesta a fost cumpărat pentru 518.000 de lire sterline (727.018 de dolari) și instalat pe un Ferrari 250 GT SWB.

Totuşi, cea mai scumpă plăcuţă de înmatriculare din lume, despre care se cunoaşte, a fost cumpărată în anul 2016 de către un magnat indian.

Vezi și: Record în Dubai. Un magnat indian şi-a deschis larg portofelul pentru a cumpăra o plăcuţă de înmatriculare

Iti place articolul?