in , ,

(video) SEAT sărbătoreşte astăzi 70 de ani de la naştere! Iată cum a ajuns la capacitatea de a se reinventa

Acum exact 70 de ani compania SEAT a început o călătorie interesantă în istoria auto. La 9 mai 1950 a fost fondată compania care a pus Spania pe roți și a democratizat mobilitatea. Din acel moment și până în această sâmbătă SEAT a suferit o transformare profundă și a demonstrat o capacitate constantă de reinventare.

Această călătorie plină de provocări a făcut compania ceea ce este astăzi. Singura care proiectează, dezvoltă, produce și comercializează vehicule în Spania, fiind cel mai important investitor industrial din țară, reprezentând 1% din PIB-ul ţării și exportând 80% din vehiculele sale. O companie solidă, parte a Volkswagen Group, cel mai important grup auto din lume. O companie care este în creștere și continuă să ofere cele mai bune soluții de mobilitate pentru a face viața oamenilor mai ușoară.

Președintele SEAT și vicepreședintele pentru Finanțe și IT, Carsten Isensee, a subliniat că “de-a lungul istoriei sale de 70 de ani, SEAT și-a demonstrat capacitatea de a se reinventa și de a face față cu succes provocărilor care i-au venit în cale. O forță de transformare care a văzut SEAT crescând de la un producător de automobile într-o companie tehnologică și industrială solidă”.

SEAT 600

Din Barcelona în lume

SEAT a deschis porțile fabricii din Zona Franca în anul 1953, cu o producție zilnică de doar cinci vehicule de model SEAT 1400. După 40 de ani de producție a modelelor iconice din istoria brandului, cum ar fi SEAT 600 și SEAT 127, compania a decis să construiască o uzină nouă, mai mare, mai modernă, transferând astfel producția de la Barcelona la Martorell din anul 1993. Această uzină, care a început să funcţioneze după o investiție inițială de 244.5 miliarde de pesete (1.47 miliarde de euro), a fost inaugurată odată cu lansarea celei de-a doua generații SEAT Ibiza și a noului SEAT Cordoba, care au fost produse la o rată de 1.500 de unități pe zi. 

În prezent, compania are trei centre de producție: Barcelona, El Prat de Llobregat și Martorell, unde modele ca Ibiza, Arona și Leon sunt fabricate în prezent într-un ritm de 2.300 de vehicule pe zi. În plus, produce Ateca în Republica Cehă, Tarraco în Germania, Alhambra în Portugalia și Mii electric, primul său vehicul 100% electric 100%, în Slovacia. 

Până în prezent, un total de peste 19 milioane de vehicule SEAT au fost produse.

De când compania a organizat primele vânzări cu export în 1965, Columbia fiind destinație, SEAT s-a impus ca exportator industrial principal al Spaniei, reprezentând aproape 3% din exporturile totale ale economiei spaniole. Astăzi, vehiculele SEAT ajung în diverse locații precum Noua Zeelandă, Mexic și Guyana Franceză. 

Evoluția SEAT în ultimii 70 de ani a fost exponențială, de la proiectarea automobilelor sale prin producție până la volumul exporturilor. Astăzi, același număr de mașini sunt produse în trei minute ca înainte într-o zi întreagă și în comparație cu doi ani așteptați în anii 1950 pentru un SEAT 600, în zilele noastre, cu serviciul Fast Lane, puteți cumpăra o mașină în 10 minute cu 5 click-uri de mouse și să o primiți în mai puțin de 21 de zile.

O gamă largă și competitivă de produse

În ultimii 70 de ani, producătorul auto a lansat un total de 75 de modele, inclusiv versiuni și generații diferite, printre care unele majore care au marcat un punct de cotitură, începând din 1953 cu SEAT 1400, prima mașină fabricată de companie, sau cu legendarul SEAT 600, care a fost prezentat în 1957 și a devenit în curând un simbol al libertății și mobilității. 

În 1984 a sosit primul SEAT Ibiza și în 1999 SEAT Leon, care a fost un succes de vânzări de la momentul lansării. De asemenea, este de remarcat faptul că, în 2016, compania a mărit gama prin intrarea pe segmentul SUV cu SEAT Ateca, SEAT Arona și SEAT Tarraco. Iar în 2019 a anunțat SEAT Mii electric, primul său vehicul electric de serie.

Evoluția și modernizarea mașinilor a fost o constantă pe tot parcursul călătoriei mărcii, care a adăugat ulterior o dezvoltare tehnologică în toate aspectele mașinii, de la sisteme de siguranță la conectivitatea cea mai avansată. În plus, ca parte a angajamentului SEAT față de o mobilitate mai durabilă și mai ecologică, compania este angajată într-o ofensivă electrică majoră. 

În acest sens, va lansa noi modele electrice și plug-in hybrid în 2020 și 2021, care se vor alătura versiunii electrice disponibile în prezent în comerț a SEAT Mii: prin noua familie Leon care are o versiune PHEV, Tarraco PHEV și recent lansatul CUPRA Formentor, care va avea o variantă plug-in hybrid. În cele din urmă, el-Born se va alătura Mii electric în calitate de al doilea electromobil al companiei.

CUPRA – capacitatea SEAT de a se reinventa

CUPRA a fost întotdeauna cea mai înaltă expresie a SEAT de sportivitate de la momentul lansării modelului Ibiza CUPRA în 1996. În 2018, SEAT și-a revitalizat din nou capacitatea de reinventare și astfel a apărut CUPRA – un sub-brand care a fost creat cu scopul de a prezenta un proiect unic. CUPRA oferă SEAT acces la noi piețe și la clienții noi care caută un produs mai special și care va contribui la creșterea marjei de contribuție a SEAT. 

Noul brand este conceput pentru a captiva pasionații de automobilism și se caracterizează prin designul contemporan și performanța sportivă a modelelor sale bazate pe electrificare. După lansarea CUPRA Ateca și a noii familii CUPRA Leon, producătorul auto a prezentat CUPRA Formentor, primul model special conceput pentru cel mai sportiv brand SEAT și fabricat în Martorell, la sediul său recent inaugurat – CUPRA Garage.

Mult mai mult decât un simplu producător de automobile – o companie de mobilitate tehnologică

Dacă SEAT s-a născut cu scopul de a democratiza mobilitatea în Spania, în ultimii ani, compania a luat măsuri uriașe pentru a deveni un furnizor de servicii de mobilitate care depășește producția de vehicule, pentru a răspunde uneia dintre marile tendințe ale viitorului: economia colaborativă, împărtășită și durabilă. 

În acest sens, în 2019, SEAT a fost desemnat centrul de competențe pentru întregul Grup Volkswagen în domeniul micro mobilității, pentru a conduce strategia pentru noi produse și servicii pentru mobilitatea urbană. În acest scop, compania a lansat SEAT Urban Mobility, o unitate strategică de business în mobilitate urbană, și a prezentat conceptul eScooter, prima motocicletă a SEAT și conceptul eKickscooter – produse care se alătură trotinetei electrice EXS Kickscooter.

Mai mult, ca exemplu al acestei capacități de reinventare și transformare totală, în 2019 compania a creat SEAT:CODE, un centru de excelență în dezvoltarea de software. Noul laborator lucrează pentru a conduce două dimensiuni majore în cadrul SEAT. Pe deoparte aceasta urmărește să continue să împingă transformarea digitală și să sporească eficiența prin procesul de digitalizare. Pe de altă parte, acesta își propune să consolideze modelele de afaceri în jurul noilor concepte de mobilitate, conectivitate și digitalizare a automobilelor, cu un accent special pe SEAT.

În plus, în 2020, compania va inaugura noul CASA SEAT, un spațiu din inima Barcelonei, care a fost creat pentru a aduce un omagiu locului de naștere al SEAT în urmă cu 70 de ani. CASA SEAT va fi locul de întâlnire pentru a descoperi mobilitatea viitorului și va găzdui mai multe activități pentru a deveni o referință în agenda culturală a Barcelonei.

Uzina SEAT din Martorell, deschisă în 1993

Prezentul și viitorul industriei în Spania

În istoria sa de 70 de ani, SEAT a fost pe o cale constantă de creștere durabilă, care a condus industria auto în Spania. Dacă producția de vehicule a început în 1953 cu o forță de muncă de doar 925 de persoane, astăzi mai mult de 15.000 de angajați lucrează la SEAT și are un efect de multiplicare asupra industriei auxiliare, generând aproximativ 100.000 de locuri de muncă în total.

Cu o cifră de afaceri de 11,157 miliarde de euro în 2019, în timp ce exporturile de vehicule și componente reprezintă 81% din cifra de afaceri (9,041 miliarde de euro), SEAT este cel mai mare exportator industrial din Spania. De asemenea, astăzi SEAT Martorell este fabrica care produce cele mai multe maşini din Spania, a doua cea mai mare piață de producție de vehicule din Europa după Germania. 

De asemenea, trebuie menționat că SEAT a alocat 1,259 miliarde de euro pentru investiții și cheltuieli de cercetare şi dezvoltare în 2019, din care 27 de milioane de euro au fost investiți direct în inițiative durabile la facilitățile Martorell, cu scopul de a reduce emisiile de CO2 și, datorită unei strategii ambițioase de mediu, de a o face să aibă o amprentă de carbon zero până în 2030.

Compania a devenit, de asemenea, o referință în domeniul sănătății la locul de muncă în mediul corporativ, în urma deschiderii CARS Healthcare and Rehabilitation Centre în 2017. Acesta este un centru unic, care oferă asistenţă preventivă și medicală, precum și îngrijire, dar şi reabilitare pentru mai mult de 15.000 de angajaţi a SEAT. De asemenea efectuează mai mult de 70.000 de consultații pe an.

Împreună în trecut și viitor – de la SEAT 600 la fabricarea de ventilatoare

SEAT a făcut parte din viața oamenilor timp de 70 de ani și a dorit, de asemenea, să își arate angajamentul față de societate și nevoile sale într-un moment dificil, cum ar fi criza provocată de COVID-19. În această perioadă dificilă, SEAT a lansat diverse inițiative de combatere a virusului. Mai exact, pentru a produce echipamentele cele mai solicitate de spitale, cum ar fi ventilatoarele. 

O echipă formată din 150 de profesioniști a lucrat săptămâni întregi pentru a dezvolta un prototip, folosind angrenaje imprimate la SEAT, arbori de cutie de viteze și motorul adaptat al unui ștergător de parbriz de la SEAT Leon. Ca urmare, peste 600 de ventilatoare de urgență au fost produse și trimise la spitalele din toată Spania, un ajutor mic pentru a da speranță pentru viitor.

 

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!