in , ,

(video) Sebastian Vettel a câștigat MP al Braziliei! Lewis Hamilton nu a reuşit să ajungă pe podium

Sebastian Vettel a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei și a obținut cea de a treia victorie din carieră pe traseul de la Sao Paulo şi a cincea din acest sezon. Momentul decisiv s-a derulat după start, când Vettel a intrat cu mult curaj în primul viraj și l-a depășit, pe interior, pe Valtteri Bottas de la Mercedes.

Vezi şi: Ferrari amenință că va părăsi Formula 1 după 2020

*Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

https://www.youtube.com/watch?v=YYOCmR5Lvbw

Tot după start s-au petrecut două incidente distincte, care au dus la retragerea a trei piloți – Stoffel Vandoorne, Kevin Magnussen și Esteban Ocon.

Lewis Hamilton, plecat de pe linia boxelor cu o strategie alternativă, a profitat de ceea ce s-a întâmplat în fața sa. Campionul mondial a efectuat depășiri cu mult mai multă încredere comparativ cu runda anterioară din Mexic. De menţionat că britanicul a pornit de pe ultima poziţie după ce în etapa de calificări a intrat cu monopostul într-un parapet.

https://www.youtube.com/watch?v=jdKC64g6JNo

Pe finalul cursei, Hamilton s-a apropiat la doar câteva zecimi de secundă de ultima treaptă a podiumului, însă nu a reușit să treacă și de Kimi Raikkonen, coechipierul lui Sebastian Vettel.

Vezi şi: (video) Lewis Hamilton a devenit campion mondial de Formula 1 pentru a patra oară în carieră

Finalul a propus un alt duel interesant. Felipe Massa a sosit în fața lui Fernando Alonso, pe locul 7, iar după ceremonia podiumului, publicul l-a ovaționat pe sud-american. Pilotul Williams se va retrage din Formula 1 la finalul sezonului 2017.

https://youtu.be/f41FAYA6AuA

Ultima etapă a Formula 1 din acest sezon se va desfăşura în Emiratele Arabe Unite peste două săptămâni.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

https://www.youtube.com/watch?v=F_2uEF6lr6k

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?