in

(video) Sebastian Vettel a încercat noul Ferrari LaFerrari Aperta

Compania Ferrari a publicat primul videoclip oficial în care ne este prezentat supercarul hibrid LaFerrari Aperta.

Maşina exclusivă a fost condusă atât pe drumurile publice, cât şi pe un circuit, de către pilotul Formula 1 a echipei Scuderia Ferrari Sebastian Vettel.

Premiera publică a lui LaFerrari Aperta a avut loc la sfârştiul lunii septembrie a acestui an la Salonul Auto de la Pris. Supercarul este dotat cu o unitate de propulsie hibridă care însumează 963 CP, exact ca şi cea instalată pe versiunea în caroserie coupe.

Din componenţa acesteia fac parte un motor V12 natural aspirat de 6.3 litri, un alt motor electric, un set de acumulatori din litiu-ion şi o transmisie robotizată cu şapte trepte şi două ambreiaje.

Un membru al echipei AutoBlog.MD a avut ocazia să stea la volanul acestei maşini: PARIS 2016: Reportaj video AutoBlog.MD de la standul Ferrari

Ferrari LaFerrari Aperta este capabilă să prindă “suta” în trei secunde, iar accelerarea până la 200 de km/h  se face în 7.1 secunde. Viteza maximă este limitată la 350 km/h.

ferrari-laferrari-aperta_3

Super maşina poate fi dotată cu două tipuri de acoperiş – din material sintetic sau carbon.

Se crede că în total vor fi asamblate doar 70 de exemplare, informaţie neconfirmată oficial. Anterior însă se spunea că numărul total va fi de 209 unităţi.

Chiar dacă nu vom afla un număr exact un lucru îl ştim sigur. Fiecare va costa 3.5 milioane de euro (neoficial) şi întreg lotul de maşini a fost deja vândut.

Vezi mai multe detalii: (foto/video) PARIS 2016: Premieră mondială – Ferrari LaFerrari Aperta

Iti place articolul?