in , ,

(video) Şeful INSP vine cu detalii despre accidentul din weekend: “Conducătorul Audi a mai fost sancţionat anterior de şase ori”

Acum câteva minute, şeful INSP Sergiu Paiu, a susţinut un briefing de presă în care a oferit câteva detalii în privinţa accidentului rutier care s-a produs duminică noaptea în centrul capitalei. Oficialul a declarat cum s-a produs, cine a fost implicat, dar şi câteva informaţii cu privire la şoferul care s-ar face vinovat.

După cum bine ştiţi, acesta a fost reţinut pentru 72 de ore şi este cercetat penal. Riscă de la 6 la 10 ani de închisoare şi anularea dreptului de a conduce autovehicule, iar gradele sale de rudenie nu vor influența investigarea cazului. În plus, informațiile anterioare precum că ar fi fost în stare de ebrietate la volan se infirmă deocamdată.

De asemenea, şeful INSP a declarat că istoricul şoferului în cauză nu este unul deloc ideal. În perioada anilor 2016-2020 a fost sancţionat de şase ori pentru alte diverse nereguli, nefiind menţionate care sunt acestea.

Sergiu Paiu a mai făcut şi o referire la imaginile care au apărut pe o reţea de socializare despre cursele organizate pe drumul spre Aeroport. Acesta a declarat că situaţia a fost înregistrată şi urmează a fi investigată, cu posibile trageri la răspundere. La fel, se va demara o anchetă internă şi dacă se va stabili că poliţişti tolerează nereguli care se petrec pe străzile oraşului, inclusiv curse ilegale, aceştia vor fi la fel sancţionaţi până la eliberarea din funcţie.

Într-un final s-a făcut o scurtă referire asupra faptului că vor mai urma înăspriri de pedepse pentru depăşirea limitei de viteză şi condusul în stare de ebrietate, însă detalii despre măsuri concrete nu s-au anunţat.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi: