in , ,

(video) SEMA 2018: Cu noul Hennessey VelociRaptor V8 mai bine să nu te întreci de la semafor

Atunci când Ford F-150 Raptor a revenit pe piață în 2017, putea fi atunci şi în prezent poate fi cumpărat doar cu un motor V6 twin-turbo EcoBoost sub capotă, unitate care produce 456 de CP. În timp ce nimeni nu s-a plâns de acest model, mulți alţi proprietari ai modelului de generaţie anterioară s-au plâns că nu există o opțiune cu motor V8 pentru maşina de nouă generaţie.

Echipa de la Hennessey Performance a auzit aceste strigăte şi a răspuns prin introducerea noului Hennessey VelociRaptor V8, maşină pe care o prezintă în aceste zile la show-ul de tuning SEMA din Las Vegas.

După cum sugerează și denumirea, atelierul a luat un nou Ford F-150 Raptor din gama anului 2019, i-a scos “jucăria” cu şase cilindri şi a schimbat-o cu un nou motor V8 de 5.0 litri, special construit de Ford şi ulterior preparat de Hennessey pentru ca să producă 769 de CP!

Noul VelociRaptor V8 are la bază o serie extinsă de modificări şi include pe lângă noul motor, o cutie de viteze automată cu 10 trepte, cablaje şi utilaje Ford, un ECU, un intercooler cu aer-apă, un sistem de inducție cu debit mare de aer, un injector de combustibil îmbunătăţit, un sistem de alimentare cu carburant modificat, un nou eşapament din oţel inoxidabil şi altele.

Hennessey VelociRaptor V8 2018 23

Odată ce noua inimă este instalată, echipa Hennessey aplică un supercharger de 2.9 litri de producţie proprie, capabil să producă o presiune de 7 psi. Combinaţia face ca acest pick-up să poată accelera de pe loc şi până la 96 de km/g în doar 4.1 secunde.

“Suntem atât de entuziasmați să vă prezentăm modelul VelociRaptor V8 – primul și singurul Ford F-150 Raptor din a doua generaţie, ce este alimentat de un V8. Clienții noștri au “cerșit” o opțiune V8 pentru noii lor “dinozauri” de când pick-up-ul a ieșit pe piaţă pentru prima dată la începutul anului 2017. Am auzit apelurile lor și suntem atât de mulțumiți să satisfacem această necesitate pe piață. Sunetul produs de VelociRaptor V8 este atât de meritat!”, a exclamat fondatorul atelierului american, John Hennessey.

Vezi şi: (video) Primul pick-up cu care s-a derapat pe Nurburgring este Ford F-150 Raptor

Hennessey VelociRaptor V8 2018 7

Hennessey VelociRaptor V8 include, de asemenea: bare de protecție VelociRaptor, faruri LED, suspensie pentru off-road Stage 2 cu funcţie de mărire a gărzii la sol cu 153 de mm, jante din aliaj de 20 de inci, anvelope pentru off-road BF Goodrich KM03 de 37 de inci, insigne şi inscripţii Hennessey & VelociRaptor V8, tetiere brodate şi plăcuţe cu numărul de serie în habitaclu şi în compartimentul motorului.

Pretul pentru un Hennessey VelociRaptor V8 este de 147.950 de dolari! Producția este limitată la doar 100 de unități pe baza modelului din gama anului 2019 și fiecare vehicul vine cu o garanție de 3 ani care acoperă atât maşina originală, cât şi conversia.

Vezi şi: (foto) Ford F-150 Raptor a fost învăţat să accelereze în 4.2 secunde până la 96 de km/h

buton subscribe

GALERIE FOTO: