in , ,

(video) SEMA 2018: Custom Recreations a prezentat interpretarea modernă a lui Ford Mustang Boss 429

Clasic Recreations, un producător din Oklahoma, a adus la show-ul de tuning SEMA din Las Vegas maşina care continuă producţia muscle car-ului Ford Mustang Boss 429 din 1969!

Dacă pe atunci avea un V8 de 7.0 litri care producea în practică peste 500 de CP, mai nou are un V8 cu un volum de aproximativ 9.0 litri, care produce în total 827 de CP!

Vopsit cu vopsea monocromatică Vengeance Black, mașina este făcută pe baza unei caroserii originale a unui Mustang din 1969, dar care a fost restaurată până la o stare similară cu cea ieşită din uzină. Acest coupe este primul vehicul al Classic Recreations, care a fost lansat în baza noii licenţe primite din partea Ford, care îi permite, de asemenea, să producă versiuni continue ale modelelor Boss 302 și Mach 1 din anii 1969-1970.

Însuşi modelul Boss 429 de altă dată s-a născut atunci când Ford vedea o concurenţă intensă în NASCAR din partea Chrysler, luând ulterior decizia de a face un Mustang cu un nou motor, de 7.0 litri, care indica pe hârtie 380 de CP şi 610 Nm, în timp ce în practică, după cum am menţionat, puterea totală depăşea 500 de cai.

Producţia muscle car-ului a durat doar doi ani: 859 de maşini în 1969 şi alte 499 în 1970.

“Boss 429 este unul dintre cele mai cool și mai rare Mustang-uri produse vreodată, dar acestea au devenit atât de valoroase încât majoritatea proprietarilor nu le vor conduce. Prin ceea ce am creat noi, oferim oamenilor şansa de a deţine o maşină incredibil de rară pe care o pot conduce pe drumurile publice. Datorită şasiului şi tehnologiilor moderne de sub capotă, o astfel de maşină va fi de fapt mai rapidă şi mai uşor de condus comparativ cu originalul”, a declarat proprietarul Classic Recreations Jason Engel.

Această versiune ce reprezintă o continuare a modelului de serie este dotată cu un motor cu un volum de 8.947 cm3, care este cuplat la o cutie de viteze manuală Tremec, în timp ce alta automată este disponibilă opţional. Toată puterea este transmisă roţilor spate.

Dispune, de asemenea, de un tren de supape modernizat, sisteme electronice de injecție a combustibilului și de gestionare a motorului. Există şi o suspensie spate cu patru legături și brațe de control superioare și inferioare tubulare frontale, cu module coilovere reglabile și bare anti ruliu supradimensionate pentru stabilitate la viteze mari.

De asemenea, maşina este echipată cu un sistem de evacuare a gazelor de eşapament de la MagnaFlow pentru a accentua sunetul agresiv și a permite motorului să respire.

Vezi şi: (foto) Frumuseţea costă scump. Iată cât vei trebui să plăteşti dacă vrei un Shelby GT500CR nou

Printre alte dotări, “şeful” a primit anvelope Michelin Pilot Sport, care acoperă nişte jante noi de 18 inci din aluminiu forjat marca American Racing şi mecanisme de frânare performante de la Wilwood. Servodirecţia de asemenea a fost adaptată cerinţelor moderne.

În habitaclu se pot găsi nişte scaune de la TMI, un volan din aluminiu de la Lecerra, o consolă centrală custom, un sistem de climatizare în stil retro, un sistem audio Kicker şi un panou de bord cu ceasuri realizate identic cu cele din maşina originală. Vitezometrul arată o cifră maximă de peste 250 de km/h, iar turometrul 10.000 de rpm.

Preţul de start al unui astfel de Boss 429 porneşte de la 209.000 de dolari şi poate fi livrat în orice colţ al lumii.

Vezi şi: Replicile a două modele clasice Shelby Mustang sunt disponibile la comandă cu motoare mai mici (foto)

Iată lista dotărilor pe care le poate avea acest monstru:

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?