in , ,

(video) “Sfânta Treime” a celor de la Mansory. Vezi cum au modificat un McLaren, un Ferrari şi un Aston Martin

Atelierul german de tuning Mansory a mai prezentat la standul său de la Salonul Auto de la Geneva, propriile proiecte de tuning pentru alte trei automobile. Vorbim despre McLaren 720S, Ferrari 812 Superfast şi Aston Martin DB1, toate trei fiind nişte supercaruri care pot depăşi cu uşurinţă o viteză de 320 de km/h.

Grupul a fost botezat şi “Sfânta Treime a Mansory” de unii jurnalişti auto.

Prima maşină din cele trei este un McLaren 720S, supercar britanic, care a primit de la Mansory un pachet de modificări numit First Edition. Automobilul se remarcă printr-un kit exterior aerodinamic nou cu numeroase inserţii din fibră de carbon forjată, confecţionată cu forţe proprii de specialiştii atelierului.

Toate acestea nu au doar un efect vizual atrăgător, ci şi contribuie la îmbunătăţirea aerodinamicii maşinii şi măririi forţei de apăsare. Nouă este capota, bara de protecţie frontală cu un splitter, pragurile laterale, difuzorul cu două terminaţii duble ale eşapamentului şi spoilerul care este făcut integral din carbon.

Cu toate acestea, Mansory First Edition nu convinge numai cu acest corp al său modificat. Ca urmare a optimizării unităţii electronice de control a motorului și a unui eşapament sport cu nişte convertizoare catalitice sport și control al clapetelor pneumatice, atât puterea motorului, cât și timpul de accelerație au fost îmbunătățite.

Acum produce 755 CP la 7.300 rpm și 780 Nm la 5.600 rpm cu ajutorul unui V8 twin-turbo, care accelerează maşina în 2.8 secunde până la 100 de km/h. Viteza maximă de 345 km/h este de asemenea mai mare decât cea a vehiculului de bază.

Vezi şi: (video) Rolls-Royce Phantom Bushukan Edition – primul program de tuning de la Mansory pentru limuzină

Pentru că a crescut puterea motorului şi pentru un stil mai sportiv de condus, automobilul a beneficiat de jante forjate ultra-ușoare
numite Yavin. Acestea măsoară 20 și 21 de inci în faţă şi spate, şi sunt acoperite cu anvelope de mărimi 245/30 ZR20 și 305/25 ZR21.

Interiorul maşinii se deosebeşte radical de ce se vede la exterior, acolo unde domină o culoare albastră generală cu alte inserţii contrastante. Alături de un volan sport nou, mai există inserţii din Alcantara, fibră de carbon şi piele fină. Pielea naturală caracteristică cu granulație specială și cusăturile decorative perfect create pe scaune, bord și consola centrală transmit o atmosferă extravagantă și fac fiecare interior Mansory o piesă inconfundabilă și unică.

A doua maşină specială din cele trei este noul Stallone, dezvăluit în premieră la Geneva Motor Show din acest an. Aşa este numit de către Mansory proiectul bazat pe noul Ferrari 812 Superfast şi aşa le-a numit şi pe cele precedente, bazate pe modelele F12berlinetta şi 599 GTB.

La fel ca şi McLaren 720S, supercarul italian a primit un kit exterior aerodinamic modificat cu numeroase inserţii din fibră de carbon forjată. Spre deosebire de maşina obişnuită, cea tunată arată mult mai promiţătoare, remarcându-se un spoiler masiv în spate şi un difuzor care încorporează un stop în stilul celor găsite pe monoposturile din Formula 1.

Dar nu doar efectul vizual a fost supus rafinamentului de către echipa condusă de Kourosh Mansory. Motorul V12 natural aspirat de de 6.5 litri a primit, de asemenea, o îmbunătățire a performanțelor. Rezultatul optimizării unităţii electronice de control şi instalării unui sistem sport de evacuare a gazelor de eşapament, care mai şi generează un sunet incredibil, a permis mărirea numărului de cai putere de la 800 la 830 şi a newton metrilor de la 718 la 740.

Special pentru creșterea puterii motorului și un stil de conducere sportiv, Mansory a combinat arcurile de coborâre ale suspensiei cu nişte jante forjate ultra-ușoare, numite Yavin. Pentru combinația perfectă de jante și anvelope, se utilizează jante cu dimensiuni de 21 și 22 de inci, alături de anvelope care măsoară 265/30 ZR21 (puntea față) și 335/25 ZR22 (puntea spate).

Vezi şi: (video) Regele SUV-urilor, Bentley Bentayga, a intrat în atelierul Mansory şi iată cum a ieşit

La interior, Mansory a creat un centru de comandă și de control care combină perfect funcționalitatea și confortul. Volanul sport conceput special pentru Ferrari 812 și pedalele din aluminiu asigură un control complet asupra vehiculului. În același timp, interiorul degajă un lux pur. Aproape toate au fost căptușite manual cu piele și combinate cu fibră de carbon. Mai există câteva logouri ale atelierului şi nişte praguri iluminate.

A treia maşină din această troică a fost numită Mansory Cyrus şi este făcută pe baza noului Aston Martin DB11. O asemenea denumire a fost utilizată de Mansory şi atunci când a modificat modelul DB9.

Din nou, şi în acest caz, noul Cyrus dispune de un kit exterior aerodinamic modificat, cu numeroase inserţii din fibră de carbon forjată, inclusiv unele adiţionale. Culoarea generală a caroseriei este un verde cromat, despre care Mansory spune că este o vopsea foarte scumpă.

Acest Aston Martin a beneficiat de aceleaşi jante Yavin, însă toate sunt de 22 de inci şi sunt în anvelope cu o mărime de 265/30 şi 315/25 în faţă şi spate respectiv. Garda la sol a maşinii mai poate coborî cu 35 de mm datorită unei suspensii modificate.

Chiar și în versiunea sa de bază, DB11 oferă performanțe impresionante. Cu toate acestea, departamentul tehnic al Mansory a aflat cum să deblocheze câteva rezerve suplimentare de putere ale motorului V12 twin turbo. O parte din optimizarea performanțelor este un sistem de evacuare sport din oțel inoxidabil. Atunci când este combinat cu un filtru de aer sportiv, acesta dezvăluie adevărata “voce” a motorului de 5.2 litri.

Vezi şi: (video) Răspunsul Mansory pentru atelierul TechArt în privinţa lui Porsche Panamera Turbo Sport Turismo

Cu o putere crescută de la 608 la 700 de cai şi un cuplu maxim de la 700 la 850 Nm, coupeul accelerează până la 100 de km/h în 3.6 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 330 de km/h, ceea ce îl face pe Cyrus superior modelului de bază.

Mansory i-a redesenat complet interiorul și i l-a transformat într-un salon VIP cu fler de motorsport. Cea mai nobilă piele scumpă de culoare argintie, cu aplicații Alcantara, fibră de carbon vizibilă și cusături decorative, le înlocuiesc pe toate cele din uzină care nu se pot deloc compara. La acestea se adaugă panouri luminoase pe praguri şi un volan sport reproiectat.

Cât costă toate cele trei maşini nu putem cunoaşte, pentru că detalii în această privinţă se discută cu fiecare client în parte. Totuşi, tarifele vor fi destul de mari, luând în vedere exclusivitatea şi calitatea materialelor folosite.

buton subscribe

GALERIE FOTO: