in , ,

(video) Şi rablele au un preţ. Iată la cât a fost evaluat acest Ferrari unic, abandonat în garaj 40 de ani

(update) Maşina a fost vândută în schimbul a 1.807.000 euro.


Singurul exemplar din lume al sportcarului Ferrari 365 GTB/4 Daytona Berlinetta Alloy by Scaglietti a fost găsit abandonat într-un garaj, acolo unde a stat aproape 40 de ani!

Maşina, în starea în care este, va fi vândută la licitaţie la 9 septembrie de către casa RM Sotheby’s, pentru o sumă care va varia între 1.4 şi 1.7 milioane de euro!

https://youtu.be/TLujj_1Z4j8

Istoria acestei maşini este următoarea. Între anii 1969-1973 compania Ferrari a produs doar 1.200 de exemplare a modelului 365 GTB/4. Cinci din ele au primit o caroserie mai uşoară, făcut din aluminiu de către atelierul Scaglietti, pentru a participa la maratonul de 24 de ore de la Daytona. Din aceste cinci doar una a fost omologată pentru circulaţia pe drumurile publice şi anume această maşină se va vinde acum.

Vezi şi: (foto) Un excepţional BMW M1 a fost scos dintr-un garaj după ce a stat acolo din 1982

Ferrari 365 GTB 4 Daytona Berlinetta Alloy by Scaglietti 4

Acest coupe sport a fost produs în iunie 1969 şi are blocuri optice din plexiglas, geamuri reglabile electric şi un habitaclu tapiţat cu piele neagră. Maşina a fost livrată la un dealer din Bologna, de acolo fiind cumpărată (în august) de fondatorul revistei Autosprint Luciano Conti, un prieten apropiat al lui Enzo Ferrari. În semptebrie Conti a vândut maşina şi nu a mai înregistrat-o în Italia.

Vezi şi: (video) O bijuterie marca Porsche care a stat 40 de ani neatinsă în garaj va fi vândută la licitaţie

Ferrari 365 GTB 4 Daytona Berlinetta Alloy by Scaglietti 16

După trei luni aceasta a ajuns tocmai în Japonia, fiind importată de un dealer local şi acolo a schimbat câţiva proprietari. Mai mult, maşina a apărut şi pe paginile unei reviste locale.

La începutul anilor 1980 maşina a fost cumpărată de un ultim proprietar care a ţinut-o în garaj în ultimii aproape 40 de ani.

Parcursul total al maşinii este de 36.390 de kilometri. Autenticitatea automobilului, dar şi a caroseriei sale de la Scaglietti, a fost confirmată de specialistul Marcel Massini.

Vezi şi: (foto) Un Aston Martin DBS care a stat 30 de ani în garaj a fost scos la vânzare

GALERIE FOTO: