in ,

(video) Singura echipă americană care participă în Formula 1 şi-a prezentat prima noul monopost

Singura echipă originară din SUA care participă în Formula 1 – Haas F1 Team – a dezvăluit prima dintre cele zece monopostul pregătit pentru noul sezon al competiţiei. Maşina se numeşte VF-18 şi este prima prezentată oficial cu sistem de protecţie a pilotului Halo.

“Noul monopost” este de fapt o evoluţie a modelului folosit anul trecut VF-17 şi nu mai are o aripă montată vertical în partea posterioară. “Sub capotă” se ascunde un propulsor actualizat Ferrari 063, un V6 turbo de 1.6 litri cu sistem de injecţie directă a carburantului şi limitat la 15.000 de rpm.

Mai sunt prezente sisteme kinetice şi termale de recuperare a energiei, iar cutia de viteze are opt trepte (+una reverse).

Anvelopele pe care le va folosi sunt Pirelli P Zero (suprafeţe uscate) şi Pirelli Cinturato (suprafeţe umede).

Haas F1 VF 18 monopost 0

Inginerii echipei americane au încercat să facă mașina cât mai ușoară posibil, astfel încât să aibă oportunități suplimentare pentru a lucra cu mai mult balast. Şasiul a fost modificat minor datorită sistemului Halo care a ridicat centrul de greutate al mașinii.

Livreaua pentru exterior este formată din culorile specifice echipei, însă comparativ cu anul trecut în locul unei nuanţe gri predomină albul.

Haas F1 VF 18 monopost 4

În al treilea sezon pentru echipă vor concura în continuare piloţii Kevin Magnussen şi Romain Grosjean. Cei doi au reuşit să califice anul trecut Haas F1 Team pe locul opt în Cupa Constructorilor.

Amintim că primele teste pre-sezoniere vor demara în Barcelona de la 26 februarie. Noul sezon Formula 1 va începe la 25 martie în Australia.

Vezi şi: Calendarul Formula 1 pentru 2018: Două Mari Premii cu dată modificată, două noi şi unul exclus

Haas F1 VF 18 monopost 1 Haas F1 VF 18 monopost 2 Haas F1 VF 18 monopost 3