in , ,

(video/update) Skoda Vision RS este un hot hatch plug-in hybrid

(update 27.09.2018) Conceptul Skoda Vision RS este o maşină plug-in hybrid! Anunţul cehilor vine cu doar câteva ore înainte de premiera publică a prototipului, care va demonstra şi evoluţia designului modelelor sport RS.

Conceptul pe care îl vom vedea la Salonul Auto de la Paris combină sub capotă un TSI de 1.5 litri (150 CP) și un motor electric care oferă 102 CP. Întregul sistem produce în total 245 de CP, iar cu aceştia poate accelera de la 0 la 100 de km/h în 7.1 secunde. Viteza maximă nu poate depăşi 209 km/h.

Sportiva compactă produce doar 33 de grame de CO2 per kilometru. Consumând doar energia stocată în bateria litiu-ion cu o capacitate de 13 kWh, poate înregistra o autonomie de până la 70 de kilometri. Acumulatorii pot fi încărcaţi de la o staţie specială în 2.5 ore, iar alternativ se poate face acest lucru de la o priză casnică sau prin sistemul de recuperare a energiei când este condusă.

Caroseria automobilului va fi vopsită într-o culoare Xirallic crystal cu efect strălucitor, iar din diferite unghiuri va putea fi observată şi o nuanţă albastră. Drept contrast vor servi numeroase elemente din fibră de carbon, aplicate pe grila radiatorului, barele de protecţie, pragurile laterale, corpurile oglinzilor retrovizoare, prizele de aer, difuzorul, etc.

La interior, scaunele sport vor fi tapiţate cu Alcantara şi cu material textil care are o textură ce imită fibra de carbon. De asemenea, a fost proiectat un volan sport special, cu inserţii din fibră de carbon şi padele de comutare a treptelor în spatele volanului.


(update 06.09.2019) Skoda Vision RS oferă o perspectivă asupra viitorului modelelor Skoda RS. Schițele de design oferă o primă impresie a interiorului studiului conceptual înainte de premiera oficială la Salonul Auto de la Paris din octombrie.

În plus, un videoclip prezintă interiorul inovator – cu materiale care nu sunt de origine animală și produse durabile – care se formează într-un studio de design din Praga.

Un designer Skoda schițează cu desăvârșire un interior sportiv și spaţios, cu scaune aparent plutitoare, inserţii din fibră de carbon și cristal, efecte luminoase și referințe stilistice la sportul auto.

Panoul de instrumente alungit cu elemente de carbon preia contururile simetrice ale grilei radiatorului. Decorul lui Vision RS este alcătuit din cristal tăiat manual și tăiat special de la producătorul ceh de sticlă Lasvit. Panoul de instrumente dispune de animații speciale RS și este iluminat cu efecte care interacționează cu ecranul tactil al sistemului infotainment.

Consola centrală a modelului, care include şi un levier al cutiei de viteze DSG, este realizată în întregime din carbon. De asemenea, utilizat pentru elementele decorative, panourile ușilor şi scaune, acest material de înaltă tehnologie creează o legătură directă cu lumea curselor auto.

Mânerele ușilor în formă de buclă amintesc de mașinile de curse, iar compartimentele de depozitare cu benzi elastice de cauciuc sunt “pur și simplu inteligente”.

În plus față de aspectul sportiv, durabilitatea este un alt element cheie al lui Skoda Vision RS. De exemplu, fibrele de carbon sunt alcătuite din 100% poliester reciclat, iar scaunele sunt acoperite cu tapiţerie Alcantara care nu provine de la animale.


(30.08.2018) Skoda Vision RS Concept va fi una dintre premierele mărcii la Salonul Auto de la Paris

Odată cu debutul conceptului Skoda Vision RS la Salonul Auto de la Paris din acest an, marca cehă va oferi un preview al unei maşini compacte, care va reprezenta o nouă fază a limbajului de design ce va fi aplicat pe gama de modele sport RS.

Înaintea de premiera sa mondială, în octombrie, marca cehă publică câteva schițe menite să transmită o primă impresie a acestui concept dinamic. În plus, un videoclip ilustrează modul în care modelul Vision RS se conturează în departamentul de proiectare şi design, condus de noul designer-şef Oliver Stefani.

Chiar și schițele brute dezvăluie că o parte esențială a conceptului acestui vehicul este legată de aerodinamică. Fața îi este precis definită. Cu farurile sale subțiri, se simte foarte dinamic. Spatele este dominat de un difuzor și un spoiler optimizat aerodinamic.

Din primele informaţii aflăm că Skoda Vision RS are o lungime de 4.356 milimetri și o lățime de 1.810 milimetri, cu o înălțime de numai 1.431 milimetri și un ampatament de 2.650 de milimetri.

Farurile şi stopurile vor fi pe bază de LED-uri. Barele de protecţie şi pragurile laterale au forme complexe şi cu o tematică sport, fiind decorate cu inserţii din fibră de carbon. În partea posterioară mai există un spoiler, dar şi o inscripţie iluminată Skoda.

Mai încorporează nişte referințe clare cu privire la cursele cu mașini, oferind o “degustare” a următoarei faze de proiectare a designului următoarelor modele de performanță RS, construind în același timp tradiția motorsportului de 117 ani a Skoda.

O sursă de inspiraţie în desenarea formelor lui Skoda Vision RS a fost modelul istoric de curse 130 RS. Toate liniile au fost create în casa departamentului Skoda Design, care este o vilă construită în anul 1890 pe malul râului Jizera, în zona Cesana din Mlada Boleslav. Acolo, Oliver Stefani, împreună cu 150 de angajați din 26 de țări, dezvoltă limbajul estetic de viitor al Skoda.

Nu se exclude faptul că Skoda Vision RS se va transforma într-un model absolut nou, ori va fi o versiune sport a unei maşini din gama actuală, care îşi va schimba generaţia în viitorul apropiat. De asemenea, un gând ne-a dus la modelul Felicia, despre care se zvoneşte că Skoda îl va renaşte.

Vezi şi: (foto) Skoda ar putea renaște modelul Felicia! Primele informaţii

Vezi şi: (foto) Noul Skoda Kodiaq RS va produce un cuplu maxim de 500 Nm şi va purta noul logo RS

Iti place articolul?