in , ,

(video) Şoferii din Moldova vor putea merge doar 6 km cu noua limită de viteză maximă de 110 km/h

Noua limită de viteză, stipulată în recentele modificări pentru Regulamentul Circulaţiei Rutiere, este chiar “limitată”. Asta pentru că în Moldova există deocamdată o singură porţiune de drum pe care se va putea circula cu 110 de km/h.

Porţiunea în cauză se află pe traseul Chişinău-Soroca, între localitățile Gornoe și Peresecina. Aceasta măsoară şase kilometri în lungime, iar cu 110 km/h poate fi parcursă în trei minute!

Şi asta este tot. Potrivit autorităților, în ţara nostră nu prea mai există drumuri care să întrunească toate condițiile necesare pentru ca șoferii să poată conduce cu o asemenea viteză.

În primul rând, drumul trebuie să fie reparat, marcat și toate indicatoarele să fie la locul lor. Totodată, șoseaua trebuie să aibă cel puţin două benzi de circulație pe sens, acestea să fie delimitate de un parapet şi să nu existe intersecții. O parte din aceste condiții le îndeplinește deocamdată doar șoseaua Chișinău-Soroca, care a fost recent reparată din bani oferiţi de SUA.

510
FOTO: timpul.md

Pe șoseaua Chișinău-Leuşeni spre exemplu, limita de viteză va rămâne de 90 de km pe ora deocamdată. Deși este un drum destul de solicitat care nu trece prin localități, acesta e prea îngust având doar câte o bandă de circulație pe sens, iar de parapete de separare a benzilor, nici vorbă.

În context, Ministerul Transporturilor a propus ca și pe șoseaua Chișinău-Cimişlia, unde în 2014 au fost reparați 40 de kilometri de drum, să fie admisă viteza de 110 km/h. Cei de la Inspectoratul Naţional de Patrulare spun că acest lucru nu este posibil.

Amintim că recent Guvernul a modificat Regulamentul Circulației Rutiere la cerința Uniunii Europene. Noul Regulament va intra în vigoare odată cu publicarea acestuia în Monitorul Oficial, lucru care se va întâmpla în câteva săptămâni.

Vezi mai multe: Modificări în Regulament. Vor apărea indicatoare noi, iar limita de viteză va fi pe alocuri de 110 km/h

Sursă: ProTV