(update) Şoferul care a fost oprit de un cetăţean din a conduce în stare de ebrietate a rămas fără permis

0

(update 15.10.2019) Șoferul care a încercat să urce beat la volan în seara zilei de 13 octombrie, dar a fost oprit de un bărbat să conducă în stare de ebrietate, a rămas fără permisul de conducere. Acesta ar putea fi privat, de asemenea, și de dreptul de a conduce un mijloc de transport pentru o perioadă de patru ani!

Potrivit ofițerului de presă al INP, Diana Fetco, incidentul s-a produs în jurul orei 20:45. Poliția a fost sesizată de un cetățean care a anunțat că pe bd. Moscovei, un șofer beat, aflat la volanul unui Ford, conduce într-o manieră neadecvată.

„Este vorba despre primul apel pe care l-am primit la linia fierbinte lansată acum câteva zile, unde persoanele îi pot denunța pe cei aflați în stare de ebrietate pe trasee”, a explicat Diana Fetco.

Șoferul beat are 43 de ani și este locuitor al capitalei. Acesta intenționa să ajungă cu automobilul în sectorul Botanica, acolo unde își are domiciliul.


(14.10.2019) Un cetăţean a oprit un şofer din a conduce în stare de ebrietate. Şi el, şi alţi oameni, revoltaţi pe noua linie fierbinte a poliţiei

Un locuitor al capitalei a reușit prompt să imobilizeze un conducător auto care s-a urcat în stare de ebrietate la volan. S-a întâmplat în seara zileri de ieri într-o curte de pe bulevardul Moscovei din sectorul Râșcani, după ce i-a fost observat comportamentul ciudat.

Acțiunea bărbatului a venit în contextul în care noua linie telefonică fierbinte, lansată de IGP, s-a dovedit a fi cam ineficientă!

Autor video: https://www.facebook.com/vadim.sanduleac.1

„Eu nu înteleg! Poliția a făcut numărul de urgență 067112902 pentru a comunica despre cazurile în care sunt găsiți șoferi băuți la volan. Am sunat, am luat cheile de la un șofer beat criță și timp de o oră am așteptat și nu a venit nimeni! Am fost nevoit să încui mașina, să-i dau cheiile și să-l fugăresc acasă. Iată așa Poliție avem”, a spus martorul situației.

Într-un final la fața locului a ajuns totuși un echipaj de poliție care a documentat cazul și i-a făcut conducătorului auto cu pricina testul alcoolscopic. S-a dovedit că avea tocmai 1.28 mg/l de alcool în aerul expirat, ceea ce constituie semnificativ mai mult decât starea de ebrietate cu grad avansat.

Întâmplarea a devenit cunoscută în spațiul oline, acolo unde zeci de oameni au apreciat fapta bărbatului pentru că a avut curaj și prin acțiunile sale s-ar fi evitat alte situații periculoase. Tot acolo s-au găsit și alții care s-au revoltat pe faptul că reacția forțelor de ordine întârzie mai mereu în situații similare.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook, pe blog la secţiunea Contact sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata