in

(video) Soluţie împotriva unui nou Dieselgate. UE a introdus noi teste de măsurare a emisiilor maşinilor

Scandalul Dieselgate şi urmările sale practic au impus autorităţile europene să creeze soluţii pentru ca acesta să nu se mai repete. Începând cu 1 septembrie 2017 a intrat în vigoare o lege aprobată de Comisia Europeană care prevede ca emisiile automobilelor noi să fie verificate întâi în condiţii reale de deplasare şi după care în laboratoare.

FOTO: ec.europa.eu

„Toate modelele noi de automobile trebuie să treacă printr-o serie de teste noi, mai complexe şi mult mai veridice, în care li se vor verifica emisiile de noxe în condiţii reale de deplasare (RDE – Real Driving Emissions), dar şi în cadrul unor teste de laborator îmbunătăţite (WLTP – World Harmonised Light Vehicle Test Procedure), înainte ca acestea să fie scoase pe piaţa UE”, se arată într-un comunicat al Comisiei.

FOTO: bloomberg.com

Prin noua metodă vor fi testate toate modelele noi de automobile din Europa, lucru care va mai permite stabilirea mai exactă a consumului de carburant. Comisia Europeană crede că noua metodă de verificare va asigura producătorii auto cu rezultate mai veridice şi li se va restabili încrederea/reputaţia.

Nivelul de emisii în atmosferă va fi măsurat cu dispozitive portabile!

În Uniunea Europeană funcţionează deja de mai multă vreme un sistem de evaluare a emisiilor în laboratoare. Însă nivelul de emisii de particule dăunătoare şi dioxid de azot, în trafic, pot depăşi semnificativ indicatorii de la testele din încăperi. Anume acest motiv a servit la introducerea testelor RDE, care la începutul anului 2016 au fost folosite doar pentru a evalua situaţia generală.

Iti place articolul?