in ,

(video) Start aplicare marcaje rutiere pe drumurile din Chişinău. Ce tip de vopsea se foloseşte în acest an

Primăria municipiului Chișinău informează că în seara zilei de miercuri au început lucrările de aplicare a marcajului rutier pe străzile din Chișinău. Prioritar, se va interveni pe arterele principale și cele secundare din oraș, unde circulă transportul public.

Gepostet von Iv Ceban am Mittwoch, 13. Mai 2020

Gepostet von Iv Ceban am Mittwoch, 13. Mai 2020

Aplicarea marcajului a început în sectorul Botanica, pe bd. Dacia, tronson str. Grădina Botanică – str. Trandafirilor. Ulterior intervenția va continua pe Viaduct, str. Ciuflea, Al. Pușkin, Calea Ieșilor, str. M. Viteazu, str. Petricani etc.

Marcajul va fi aplicat pe toate străzile din oraș, pe trecerile pietonale și în preajma instituțiilor de învățământ. Termenul de executare a lucrărilor este de 3 luni, iar graficul de intervenții ar putea fi modificat, în caz de schimbare a condițiilor vremii.

În acest an, aplicarea marcajul rutier de pe străzi va fi realizat cu vopsea acrilică, certificată conform standardelor europene (certificat de durabilitate AETEK) de 2 culori: alb și galben. Stațiile de așteptare a transportului public vor fi marcate în galben.

Lucrările vor fi executate de Î.M. Regia „EXDRUPO” cu trei echipe de lucru. Volumul planificat pentru intervenție este de 120.000 metri pătraţi, fiind achiziționate, în bază de concurs, circa 70 tone de vopsea.

Bugetul prevăzut în acest scop este de 13 milioane lei.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!