in , ,

(video) Start de sezon excelent pentru Scuderia Ferrari! Sebastian Vettel a câştigat cursa din Australia

Pilotul german al echipei Scuderia Ferrari, Sebastian Vettel, a câştigat Marele Premiu al Australiei, prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 din acest sezon, care a avut astăzi pe circuitul Albert Park din Melbourne.

Pornit de pe locul secund, germanul a reuşit totuşi să-l întreacă pe la jumătatea cursei ep Lewis Hamilton şi să-şi menţină poziţia de lider până la final.

*Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Vettel a parcurs cele 58 de tururi ale Marelui Premiu al Australiei într-o oră, 29 de minute, 33 de secunde şi 383 de miimi de secundă, fiind astfel mai rapid decât Hamilton, care a finisat pe locul II. Poziţia a treia a fost ocupată pe podium de celălalt pilot al Scuderia Ferrari, finlandezul Kimi Raikkonen, fiind la 6.3 secunde faţă de coechipierul său.

Favoritul gazdelor, australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull s-a clasat pe poziţia a patra, iar al cincilea loc ocupat de Fernando Alonso, pilot al McLaren, a fost considerat un rezultat foarte bun după ce s-a optat pentru motoare Renault pe monoposturile echipei.

Noul sezon a început cu ghinion pentru echipa americanilor de la Haas. Ambii piloţi ai săi, danezul Kevin Magnusssen şi de francezul Romain Grosjean, au fost nevoiţi să abandoneze după o eroare în schimbarea anvelopelor, în momentul în care cei doi se aflau pe locurile 4 şi 5! În urma acestui “fail” echipa a fost penalizată cu o amendă de 10.000 de euro pentru lansarea pe circuit a unor maşini care nu corespund normelor de siguranţă.

De asemenea, a fost nevoit să părăsească cursa pilotul Toro Rosso Pierre Gasly, suedezul Marcus Ericsson de la Sauber şi proaspătul sosit în campionat, rusul Serghei Sirotkin al echipei Williams.

Apropo, colegul lui Lewis Hamilton, Valtteri Bottas a început cursa pe locul 15, asta după ce în timpul calificărilor a suferit un accident.

Câştigarea Grand Prix-ului australian a fost pentru Sebastian Vettel a 48-a victorie din carieră şi podiumul centenar (100) pe care a urcat. Felicitări Ferrari pentru un debut reuşit!

Următoarea cursă va avea loc pe 8 aprilie în Bahrain, stat insular din Orientul Mijlociu, învecinat cu Qatar şi Arabia Saudită.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?