in , , ,

(video) Știai ce se întâmplă cu o Tesla după ce este implicată într-un accident rutier?

Tesla Model S nu este un automobil ideal aşa cum pare la prima vedere. Mulţi proprietari de Tesla din întreaga lume trag un semnal de alarmă, iar compania americană nu se pare interesată de acest lucru.

De fapt, cel mai principal defect care s-a descoperit la această maşină este că, în cazul unui accident, maşina poate fi pur şi simplu aruncată la gunoi. Asta pentru că Tesla Motors o scoate imediat de la evidenţă şi refuză să o deservească.

FOTO: insideevs.com
FOTO: insideevs.com

Şi acest lucru nu pare chiar atât de groznic, dacă nu ar exista o problemă majoră. Ştiţi că automobilul este controlat de un calculator şi acesta are nevoie mereu de actualizări, care pot fi făcute doar în magazinele oficiale. Însă, îndată după primul accident, acest calculator se blochează complet şi în mod automat (automobilul) este scos din sistemul general.

Acest lucru înseamnă că dvs., fiind proprietarul unui astfel de automobil electric, nu veţi mai putea face update-uri ale sistemului pentru că nu vi se va permite acest lucru. În plus, maşina nu vă va fi reparată, nu o veţi mai putea încărca şi nu îi veţi putea schimba acumulatorii la un centru special Tesla.

Vezi şi: (foto/video) A fost Tesla, nu-i Tesla! Primul Model S din Moldova a fost accidentat

Compania americană argumentează acest lucru prin faptul că, în cazul unui accident, există riscul de a fi uzaţi acumulatorii. Dealerul oficial nu mai vrea să fie responsabil de acest lucru, pentru că maşina se transformă în una foarte periculoasă.

Mai mulţi proprietari de Tesla când au aflat cum stau lucrurile cu adevărat au început să tragă un semnal de alarmă. Astfel, este un lucru extrem de dificil ca să vinzi un Model S second-hand, iar maşinile avariate nu mai trebuiesc nimănui.

Aproape orice forum auto din Internet discută această temă, iar dacă Elon Musk şi compania sa nu vor auzi aceste solicitări, aceştia riscă să piardă pieţe sau chiar să falimenteze cândva.

 

 

Sursa: drive2.ru