in , ,

(video) Sunt hibride şi consumă GPL. Toyota a prezentat o nouă generaţie de taximetre pentru Japonia

Compania Toyota, cea care produce taximetre pentru Japonia încă din 1936, a prezentat o nouă generație a maşinii destinate pentru parcurile de taxi locale. JPN Taxi a primit un ampatament alungit, o cabină mai spațioasă și geamuri izolate fonic.

Culoarea mașinii este “indigo”, tradițională pentru Ţara Soarelui Răsare.

După cum afirmă cei de la Toyota, noul JPN Taxi întruchipează spiritul ospitalității japoneze. Modelul se deosebește prin mânere confortabile pentru intrarea și ieșirea din maşină, uși glisante, ferestre mari pentru o vizibilitate bună și un compartiment pentru bagaje cu o capacitate de 401 litri.

Lățimea intrării în habitaclu prin uşile pasagerilor este de 720 mm, iar înălțimea de 1.300 mm. Înălțimea podelei este de numai 320 de mm, iar distanța dintre scaunele din față și cele a pasagerilor este de 1.031 mm. Spațiul deasupra capului celor pasagerilor din spate este de 203 mm.

Vezi şi: (foto) Premieră: Noul taximetru care va circula prin Londra este hibrid şi are interior de Volvo

Prin dotările noului automobil se numără un filtru de aer, difuzoare pentru pasagerii din spate, o pompă de circulație a aerului și scaune spate încălzite. Exista şi câteva caracteristici unice – o căptușeală suplimentară a scaunelor din față, iluminare cu LED-uri a mecanismelor în care se includ centurile de siguranţă şi un număr mai mare de materiale pentru absorbția sunetului.

Automobilul a mai primit şase perne de aer, un sistem de evitare a coliziunilor frontale şi unul de frânare automată la apăsarea accidentală a acceleratorului. Sub capotă se ascunde o nouă unitate de propulsie hibridă, care are la bază un motor de 1.5 litri. Acesta foloseşte gaz petrolier lichefiat (GPL) şi asigură un consum de 5.2 litri la 100 de km parcurşi. Tracţiunea maşinii este pe puntea din faţă.

Vezi şi: (foto) În Chişinău, un moldovean lucrează în calitate de taximetrist cu un sedan premium Mercedes

Debutul public al acestui model va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Tokio de la sfârșitul lunii octombrie a acestui an, însă producătorii deja primesc comenzi şi intenționează să vândă 1.000 de mașini pe lună. În plus, astfel de mașini vor fi folosite pentru transportarea participanților la Jocurile Olimpice din anul 2020.

Noul JPN Taxi are două nivele de echipare şi preţurile pornesc de la 3.277.800 de yeni (24.504 euro) pentru varianta Nagomi şi 3.499.200 de yeni (26.159 euro) pentru varianta Takumi.

GALERIE FOTO: