in , ,

(video) Sunt rapide, dar pe atât de sigure? IIHS a testat 3 cele mai populare muscle-car-uri

Institutul American pentru Siguranţa Rutieră (IIHS) a efectuat crash-teste cu trei cele mai noi şi cele mai populare muscle-car-uri produse peste ocean – Ford Mustang, Chevrolet Camaro şi Dodge Challenger.

Niciun coupe nu a reuşit să obţină o notă mare pentru a lua titlul Top Safety Pick (ba mai mult Top Safety Pick+). Cele mai proaste rezultate le-a arătat produsul Dodge.

Fiecare maşină a fost evaluată în cinci categorii: coliziune laterală, rezistenţa acoperişului, tetierele şi scaunele, coliziune frontală cu 40% din lăţimea maşinii şi coliziunea frontală cu 25% din lăţimea maşinii.

Pentru ultima categorie, care este şi cea mai “complicată” pentru maşini, Dodge Challenger s-a ales cu nota Marginal (satisfăcător).

Vezi şi: (video) Iată cum se făceau crash testele înainte de anul 1989 cu Dacia 1300

Screenshot_12

În cazul unei lovituri cu un obstacol care are o înălţime de 1.5 metri şi având o viteză de 65 de km/h, roata din stânga a lui Dodge Challenger intră tocmai în habitaclu şi poate provoca traume serioase picioarelor şoferului.

Acest lucru s-a demonstrat prin piciorului manechinului care a fost într-atât de prins între fiare, încât specialiştii au trebuit să lase acolo bucata şi să scoată restul manechinului.

Pentru alte teste, Challenger a primit note bune şi foarte bune.

Dodge Challenger 2016 IIHS_06

Puţin mai bine în testul coliziunii frontale cu 25% din lăţimea maşinii s-a descurcat Ford Mustang. Acesta a primit nota “bine”. În acelaşi test Chevrolet Camaro a luat nota “foarte bine”.

Cu note “bune” au fost calificate couperile Camaro şi Challenger în testele rezistenţei acoperişului. Totodată, scaunele şi tetierele de pe Challenger sunt acceptabile.

Vezi şi: (video) Hyundai Santa Fe Sport s-a ales cu marele premiu din partea IIHS

Cel mai bun rezultat dintre cele trei maşini l-a arătat Ford Mustang. Totuşi, coupeul era cât pe ce să ia titlul Top Safety Pick dacă era să aibă sistemul de prevenire a coliziunilor frontale. Aceasta este oferit în calitate de opţiune.

Sistemul opţional poate fi comandat şi pe Dodge Challenger, însă Chevrolet Camaro nu dispune de o astfel de tehnologie nici ca opţiune.

Screenshot_14

Crash-test Ford Mustang:

Crash-test Chevrolet Camaro:

Crash-test Dodge Challenger:

Iti place articolul?