in , , ,

(video) Surpriză de proporții. Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Spaniei la Formula 1

Max Verstappen este primul olandez din istoria Formulei 1 care câştigă un Mare Premiu. Verstappen a scris istorie, devenind în acelaşi timp şi cel mai tânăr câştigător de Grand Prix, la doar 18 ani şi 228 zile.

Rezultatul din Barcelona este cu atât mai neverosimil, cu cât Max Verstappen a fost la prima sa cursă alături de echipa Red Bull, pentru care a testat întâia oară în urmă cu doar două zile.

Citeşte şi: (video) Pentru incidentul de la Sochi pilotul Daniil Kvyat a fost înlocuit de Max Verstappen

Victoria lui Verstappen a fost posibilă în urma unui accident petrecut după numai trei viraje. Lewis Hamilton, primul pe grilă, a fost depăşit la intrarea în virajul întâi de coechipierul său, Nico Rosberg, liderul clasamentului general.

Replica foarte agresivă a britanicului la ieşirea din virajul Renault a fost blocată la limita regulamentului de Rosberg. Hamilton a fost scos în decor şi apoi l-a acroşat şi pe Rosberg, Mercedes pierzând astfel puncte preţioase în ambele clasamente generale.

https://youtu.be/oVQeNRB0TI0

Incidentul a fost imediat clasificat ca “stupid” de directorul onorific al Mercedes AMG, Nikki Lauda, care a considerat că întreaga vină îi aparţine lui Lewis.

Maurizio Arrivabene, capul Scuderiei, a luat decizia ca fiecare pilot să se concentreze pe un singur adversar. Astfel s-au format perechile Max Verstappen – Kimi Raikkonen şi Daniel Ricciardo – Sebastian Vettel.

Deşi l-a urmat ca o umbră, Raikkonen nu a fost niciodată în măsură să îl atace decisiv pe Verstappen, ambii piloţi terminând cursa cu o strategie ce a implicat folosirea gumelor medii pentru jumătate din cursă.

Astfel, pe primele două trepte ale podiumului din Barcelona am avut parte de schimbul de generaţii: Max Verstappen – cel mai tânăr câştigător de Grand Prix, şi Kimi Raikkonen – decanul de vârstă al Formulei 1.

Ultimul loc pe podium a fost ocupat de un alt pilot Ferrari, Sebastian Vettel, care şi-a apărat cu succes poziţia în cursă în faţa atacurilor furibunde ale lui Daniel Ricciardo.

Următoarea etapă este perla coroanei: Marele Premiu al Principatului Monaco, la finalul acestei luni.

Sursa: Digisport

What do you think?